3 ιδέες για δείπνο με αύρα... γκαλερί

Φαγητό και art-hopping σε τρία αθηναϊκά εστιατόρια που φιλοξενούν αυτόν τον καιρό εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας.

3 ιδέες για δείπνο με αύρα... γκαλερί

Φαγητό και art-hopping σε τρία αθηναϊκά εστιατόρια που φιλοξενούν αυτόν τον καιρό εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας.

1# 40 Έργα για το Μεγάλο Έργο στο «Kuzina»

3 ιδέες για δείπνο με αύρα... γκαλερί - εικόνα 1
Έργο του Γιώργου Λαζόγκα

Εκτός από το να δοκιμάσετε ένα ωραίο σετ φετινών σπεσιαλιτέ του Άρη Τσανακλίδη, στο εστιατόριο του Θησείου αυτό τον καιρό έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ανάμεσα σε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μεταξοτυπίες δεκάδων καλλιτεχνών -Δήμητρα Βάμιαλη, Λυδία Βενιέρη, Γιάννης Κουνέλλης, Γιώργος Λαζόγκας, Μαρία Παπαδημητρίου, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Αλέκος Φασιανός κ.ά.-. Η ομαδική εικαστική έκθεση «40 Έργα για το Μεγάλο Έργο», σε συντονισμό της Ίριδας Κρητικού και του Ανδρέα Γεωργιάδη, που παρουσιάζεται μέχρι τις 3/12 στο φουαγιέ, έχει σκοπό την ενίσχυση της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ασχολείται με την ανακατασκευή του κτιρίου όπου θα λειτουργήσει η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας». Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, 6.30-10 μ.μ.

2# Πρόσωπο με πρόσωπο στο «Artisanal»

3 ιδέες για δείπνο με αύρα... γκαλερί - εικόνα 2

Τώρα που το εντυπωσιακό bar-restaurant της Κηφισιάς διοργανώνει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Faces», σε επιμέλεια του Μάξιμου Στεργίου, καθένας από τους τοίχους της επάνω σάλας προβάλλει έναν διαφορετικό καλλιτέχνη. Ο Θωμάς Τουρναβίτης, ο Νίκος Βαβάτσης, ο Νικόλας Ζήσιμος και ο Θεόδωρος Μπρουσκωμάτης αποτυπώνουν στον καμβά πρόσωπα που τους ενέπνευσαν – τα έργα τους θα παρουσιάζονται στο εστιατόριο μέχρι τις 15/1. Όσο για τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, έχει κι αυτός τα... δικά του: μερικές ωραίες ιδέες του καινούργιου μενού οι ντολμάδες με γαρίδες και μαύρο ρύζι, το θαλασσινό μπέργκερ ή η βοδινή ουρά με χειροποίητες μακαρούνες, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και παλαιωμένη γραβιέρα Μετσόβου.

3# Κρασί σε 17 κλικ στο «Θα σε Κάνω Βασίλισσα»

3 ιδέες για δείπνο με αύρα... γκαλερί - εικόνα 3

Η έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει το Οινόραμα και η οποία φιλοξενείται έως και τις 7/12 στο wine & whisky bar του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτάνικο έχει ως θέμα –τι άλλο;– τον κόσμο του κρασιού. Εκτίθενται 17 έργα σπουδαστών της επαγγελματικής σχολής φωτογραφίας Leica Academy τα οποία ξεχώρισαν στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Οινοράματος. Κάδρο-κάδρο, σε προδιαθέτουν να εξερευνήσεις τη wine list, βάζοντας πλάι στο ποτήρι σου κάποιο από τα πιάτα του νέου σεφ Σπύρου Κοντού, όπως το ceviche λαβράκι με γλυκοπατάτα, μάνγκο και τζίντζερ, οι ψητές γαρίδες με coulis κόλιανδρου, τα χοιρινά στικ, μαριναρισμένα σε κύμινο, πάπρικα και σπόρους κόλιανδρου ή το κουσκουσάκι με guanciale, πράσο και πιπεριά Φλωρίνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.