Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ένας σεφ, ένας σομελιέ μπίρας και δύο πιανίστες εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο» - εικόνα 1

Ο Τζοακίνο Ροσίνι, εκτός από σπουδαίος οπερατικός συνθέτης ήταν και γκουρμέ, κι η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου +Αισθήσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου η μουσική συνδιαλέγεται με μορφές τέχνης που κεντρίζουν τις υπόλοιπες, εκτός της ακοής, αισθήσεις, αντανακλά και αυτή του την πλευρά. Στο «Ροσίνι… σε δείπνο: μια διαφορετική ΕμBEERία!», μια ιδέα της ομάδας του www.hotntroulis.com που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18/2 στην αίθουσα Banquet, ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic θα συνδέσουν γεύση και μουσική. Θα ακουστούν τα «Quatre hors d’oeuvres et Quatre mendiants» (Τέσσερα ορεκτικά και Τέσσερα σοκολατάκια) για σόλο πιάνο από το βιβλίο IV του έργου «Péchés de vieillesse», με τις αναφορές του Ροσίνι (ραπανάκια, αντσούγιες, αγγουράκια τουρσί, βούτυρο στο πρώτο κουαρτέτο και αποξηραμένα σύκα, αμύγδαλα, σταφίδες και φουντούκια στο δεύτερο) να λειτουργούν ως έμπνευση για τα μικρά πιάτα, σε στιλ τάπας, του σεφ, τα οποία θα συνοδεύονται με μπίρες. Η είσοδος κοστίζει € 25 (με γευσιγνωσία), μπορείτε όμως να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του αθηνοράματος και να βρεθείτε ανάμεσα στους πέντε τυχερούς που θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.