Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον»

Χαμός στο ίσωμα στη γνήσια αυτοσαρκαστική off Broadway ταβέρνα, με νοστιμιές που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον»

Χαμός στο ίσωμα στη γνήσια αυτοσαρκαστική off Broadway ταβέρνα, με νοστιμιές που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 1

Είμαι αληθινά περίεργος πώς να ένιωθαν οι Κινέζοι επιχειρηματίες που έτρωγαν εκεί την ημέρα που πήγα, μέσα σε ένα τόσο ιδιόμορφο, επιμελημένα ατημέλητο περιβάλλον ή για να το πω πιο χύμα... χύμα! Το μαγαζί είναι γεμάτο ετερόκλητα στοιχεία (από ναΐφ ζωγραφιές, βαλσαμωμένα πλάσματα του βυθού και θαλασσινά παραφερνάλια μέχρι απλωμένες μπουγάδες με ποδοσφαιρικές φανέλες), που ακροβατούν στο τεντωμένο σχοινί ενός αριστοφανικού αυτοσαρκασμού made by Βασίλης Ακρίβος. Και όμως, είναι από τα μέρη όπου συχνάζει o business χώρος, μάλλον επειδή ξεφεύγει εντελώς από τις τυπικότητες. Από την άλλη, το φαγητό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση στο «Ψάριστον».

Και δεν μιλάω μόνο για τις εκπληκτικές, πεντανόστιμες καραβίδες που συχνάζουν εκεί ή τα μεγάλα ωραία ψάρια, αλλά για πιο περίεργα πράγματα. Όπως το ψητό «γαρδουμπάκι» χελιού από τα εντόσθια του ψαριού μαριναρισμένα σε σκόρδο, λάδι, πάπρικα και ρίγανη. μιλάμε για μεζέ σέρτικο, σπάνιο, γευστικότατο και πολύ μερακλίδικο. Είναι μέσα στα καινούργια πιάτα που προτείνει αυτήν τη σεζόν ο Ακρίβος μαζί με αρκετά άλλα. Ο τόνος λ.χ. παίζει δυνατά: σε ανάλαφρο ταρτάρ πάνω σε τορτίγια με ρόκα, ντομάτα και μαγιονέζα αλλά και με τη σκούρα κόκκινη σάρκα του συνδυασμένη εντυπωσιακά με γλυκοπικάντικη σόγια και σουσάμι-wasabi. Πολύ καλή είναι η θαλασσινή καρμπονάρα με γαρίδες, αβγό, ντομάτα και τραγανά αβγά χελιδονόψαρου και ακόμη πιο εντυπωσιακό το gumbo, η πλούσια σούπα από τη Νέα Ορλεάνη, που σερβίρεται σε μπακιρένια κατσαρόλα και στον πληθωρικό, πυκνό ζωμό της κολυμπάνε ψάρι, μύδια, κυδώνια, γαρίδες, μπάμιες και τσορίθο.

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, 2102850746. Τιμή: € 25-28.

ΤOP 3 ΠΙΑΤΑ

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 2

Gumbo
Μη λυπηθείς ούτε το καυτερό τσίλι ούτε το λεμόνι, διότι τότε η σπεσιαλιτέ της Νέας Ορλεάνης θα αποκτήσει την εκρηκτική προσωπικότητά της και τα αρώματά της θα ξεσπάσουν στο στόμα σαν καταιγίδα.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 3

Τόνος
Πρώτης τάξεως και ποιότητας κόκκινος τόνος, ελάχιστα ψημένος σαν τατάκι, με την τρυφεράδα της ωμότητάς του να δίνει ρέστα, σκεπασμένος από μια σχεδόν καραμελωμένη σάλτσα σόγιας-sweet chili, ενώ πάνω του τραγανίζουν σπόροι σουσαμιού βαφτισμένοι σε wasabi.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 4

Χτένια
Ένα από τα καινούργια υλικά που αρχίζουν να διαδίδονται στην αθηναϊκή σκηνή είναι το μαύρο σκόρδο. Τη γλυκιά, πυκνή, umami νοστιμάδα της κρέμας του τη συνδυάζουν επιτυχημένα με σχεδόν καπνιστά χτένια και φρέσκο κορίανδρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.