«Nakama»: Ένας (ακόμα) Γιαπωνέζος φίλος

Το sushi bar της οδού Μασσαλίας μόλις απέκτησε αδερφάκι στη Νέα Σμύρνη, πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Nakama»: Ένας (ακόμα) Γιαπωνέζος φίλος

Το sushi bar της οδού Μασσαλίας μόλις απέκτησε αδερφάκι στη Νέα Σμύρνη, πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Nakama»: Ένας (ακόμα) Γιαπωνέζος φίλος - εικόνα 1

Σαν χτες μου φαίνεται που περπατώντας στη Μασσαλίας έπεσα πάνω στο «Nakama», που στα ιαπωνικά πάει να πει «φίλος», και παράγγειλα μια αναγνωριστική παρτίδα maki. Είχε μόλις ανοίξει. Ενάμιση χρόνο μετά, το sushi bar του Αλέξανδρου Σωτηρόπουλου αποκτά ένα δίδυμο αδερφάκι, λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης, διακοσμημένο στο ίδιο, σύγχρονα λιτό στιλ και με την ίδια προσιτή/οικονομική λογική. Κεντρικό στοιχείο είναι πάντα το sushi, αλλά σερβίρουν και ζεστά πιάτα (σολομό teryaki ή με miso και yakisoba noodles με λαχανικά). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε, πάντως, και το τσιζκέικ, που… ιαπωνίζει με πράσινο τσάι. Εναλλακτικά, θα σας προτείνουν ένα raindrop cake, που μοιάζει σαν στρογγυλό ζελεδάκι, πολύ ελαφρύ, σχεδόν χωρίς θερμίδες και vegan, ή ένα δροσιστικό παγωτό με γεύση yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Nakama

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Nakama

Ελ. Βενιζέλου 44, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".