Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα

Αν και διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά και αγαπητή στους ξένους, η Αντίπαρος δεν είχε μέχρι σήμερα ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που να ξεφεύγει από τα ταβερνάκια.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα

Αν και διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά και αγαπητή στους ξένους, η Αντίπαρος δεν είχε μέχρι σήμερα ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που να ξεφεύγει από τα ταβερνάκια.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 1

Η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης ήρθαν να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό μεταφέροντας το επιτυχημένο concept από τις αθηναϊκές «Μαγικές Κατσαρόλες» στην περατζάδα του κεντρικού στενού της λιλιπούτιας Χώρας και δημιουργώντας ένα μοντέρνο κυκλαδίτικο μπιστρό που προσφέρει μια εμπνευσμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με έντονο Αγαιοπελαγίτικο χρώμα και έμφαση στα ντόπια υλικά.

Η πρότασή τους είναι πραγματικά αξιόλογη γι αυτό και αγκαλιάστηκε αμέσως και μας δίνει ήδη ραντεβού και για του χρόνου, μετά το τέλος βέβαια της φετινής καλοκαιρινής σεζόν. Δείχνει μάλιστα το δρόμο και για την περαιτέρω ανάπτυξη της value for money comfort Ελληνικής και Κυκλαδίτικης κουζίνας και του πρωινού και brunch με τοπικό χρώμα σε ένα σύγχρονο πακέτο, κάτι άλλωστε που λείπει και από ακόμη πιο κοσμικά νησιά.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 2

Τα εκλεκτά προϊόντα των Κυκλάδων κυριαρχούν και αναδεικνύουν τις γεύσεις σε πιάτα όπως η ρουστίκ κατσικομακαρονάδα με πεντανόστιμο ντόπιο κατσικάκι, οι ελαφροτηγανισμένες μπάμιες αλλιώς (πανέ με ταρτάρ ντομάτας και μους φέτας), το μπαρμπούνι ταρτάρ με έντονο το άρωμα του μοσχολέμονου, του φρέσκου θυμαριού, της λουίζας και της αφρίνας με φύκια, οι φινετσάτες σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με ελαφριά αγιολί, ή τα ψητά σύκα γεμιστά με τυρομάλαμα και τυλιγμένα σε προσούτο Νάξου.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 3


Δεν λείπουν οι παραδοσιακές συνταγές με νέο μάτι, όπως το χταπόδι σαβόρο με αντιπαριώτικο πετιμέζι και φάβα Ηρακλειάς. Σημείο αναφοράς το Ναξιώτικο μπέργκερ με κιμά από σγατζομόσχαρο Νάξου, αγελαδινή γραβιέρα, ψητή μελιτζάνα, ζαμπόνι Απειράνθου και καππαρόφυλλα. Πολύ ωραία ιδέα το Κυκλαδίτικο πρωινό και brunch (το εστιατόριο ανοίγει από τις 10 το πρωί) με έξυπνες εκδοχές της λαδένιας της Κιμώλου, της μελόπιτας (που εδώ γίνεται τσιζκέικ αλά ελληνικά), του μουσακά αλά croque madame & monsier πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και της συριανής ομελέτας τιριτίμ με πράσινο κρεμμυδάκι και κολοκυθάκια με τους ανθούς τους.

Χαριτωμένος χώρος σε βεράντα, μικρή σάλα στα χρώματα του λαχανί με τα ψάθινα καπέλα – φωτιστικά να δίνουν τον τόνο και τραπεζάκια στον πεζόδρομο με φόντο τη βουκαμβίλια.

Κεντρικό στενό Αντιπάρου, 2284063037, Kalokerirestaurant.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.