Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Στα πιο ήσυχα Κάτω Πετράλωνα, στο χώρο όπου βρισκόταν παλιότερα το «Μονοπώλειο», αποφάσισαν να κάνουν πριν από λίγο καιρό τη μεζεδο-«Βόλτα» τους ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα, και η Ελισάβετ, που μπορεί και να μην τη δείτε γιατί έχει αναλάβει την κουζίνα, αλλά είναι εξίσου γλυκιά κι ευγενική. Είναι ένα απλό, ζεστό, ανθρώπινο στέκι, με τα χαρούμενα χρώματα, τα πουά και τα καρό του, παλιά τυπογραφικά στοιχεία να… παίζουν σκραμπλ στα ράφια και μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής, που μαγείρευε χρόνια στο μαγαζί, γραμμένη στην καθαρεύουσα, για σούπα φασιανού(!) –τους την έδωσε μαζί με τη σκυτάλη– σε περίοπτη θέση στη σάλα. Λίγα πράγματα έχει ο κατάλογος, αλλά φροντισμένα. Μετά το ελιόψωμο με μπίρα, που το φτιάχνουν μόνοι τους, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και κάρδαμο για καλωσόρισμα, ήρθε χοντρόκοκκη φάβα Φενεού με μπόλικο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη κάπαρη, που δεν κάνει τσιγκουνιές και στο λάδι, σπετζοφάι γλυκοπικάντικο σε πήλινο που σε καλεί να βουτήξεις το ψωμάκι σου στη σάλτσα του, πατάτες σε κυβάκια με σκόρδο και φασκόμηλο, αλλά και αβγά μάτια που «μπλέκονται» σε ένα μεγάλο σαγάνι μέσα σε σάλτσα ντομάτας με μπούκοβο και πιπεριά. Στην τάρτα με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και καρότο η ζύμη ήθελε παραπάνω ψήσιμο, και το συνοδευτικό ρύζι στα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα (ελαφροκαμωμένα, νόστιμα, με σπιτική αίσθηση) λίγο αφράτεμα, αλλά το φαγητό έχει τη φροντίδα του, ενώ και τα γλυκά τους είναι επίσης ευχάριστα: η μους χαλβά και η σπιρτόζικη λεμονόπιτα μου άρεσαν εξίσου.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.