6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα

Έξι εστιατόρια και ταβέρνες στο ρυθμό της παράδοσης, με συνταγές που έχουν μνήμη, συναίσθημα και ζεστασιά.

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα

Έξι εστιατόρια και ταβέρνες στο ρυθμό της παράδοσης, με συνταγές που έχουν μνήμη, συναίσθημα και ζεστασιά.

Καλωσόρισμα του Αντώνη

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 1

Είναι σκέτο θαύμα το παραδοσιακό γιουβέτσι του Αντώνη Ρούσσου, που στην ταβέρνα της Νέας Κηφισιάς φτάνει στο τραπέζι ρουφώντας ακόμη τα υγρά του σε ένα μεγάλο, καπακωτό πήλινο σκεύος. Το κριθαράκι, σούπερ νόστιμο, σε «πιάνει» με την πρώτη μπουκιά.

Μαγικές Κατσαρόλες

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 2

Στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου επαναφέρουν τα κερκυραϊκά τσιγαρέλια που είχαν πρωτοεμφανιστεί σε ένα αφιέρωμα στις γεύσεις του νησιού κι έκαναν χιτ. Άγρια χόρτα, ανάμεσα στα οποία και βλασταράκια από μαργαρίτες, λάπαθα, σέσκουλα, και κερκυραϊκό λουκάνικο κοκκινίζουν από το κοκκινοπίπερο...

Βλάσσης

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 3

Εκείνη η κοτόσουπα αβγολέμονο στα πιάτα ημέρας, πλούσια σε γεύση, μαμαδίστικη σε χαρακτήρα, είναι ό,τι πρέπει τώρα το χειμώνα. Το εστιατόριο των Ιλισίων, πάντως, έχει να επιδείξει κι άλλα ωραία της κατσαρόλας, όπως το καυτερούτσικο λαχανόρυζο με ντομάτα ή τα σέσκουλα και μαυρομάτικα γιαχνί.

ΜάνηΜάνη

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 4

Μπορεί ο Αλέξανδρος Φουρούλης να κεντάει στα πιάτα του πολλά μοντέρνα στοιχεία, όμως στο καλόγουστο ελληνικό εστιατόριο της οδού Φαλήρου, στο Κουκάκι, η κλασική νοστιμιά έχει πάντα τη θέση της. Ικανό παράδειγμα, ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες και μυζήθρα, μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα.

Βραστό

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 5

Θα βρείτε πολλά ακόμη πιάτα σ’ αυτή την ταβέρνα του Χαλανδρίου η ιστορία της οποίας φτάνει σαράντα και βάλε χρόνια. Είναι ωραίο όμως που κρατάει την παράδοση του βραστού που της έδωσε το όνομά της με τρυφερό κρέας, ζωμό με γευστικό βάθος και πυκνότητα, πατάτα, καρότο και σέλινο.

Βόλτα

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 6

Στο λιτό, βαμμένο με χαρούμενα χρώματα μεζεδοπωλείο στα Κάτω Πετράλωνα, η Ελισάβετ μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει κάτι σουτζουκάκια, ανάλαφρα, νοστιμότατα, καθ’ όλα καλοκαμωμένα. Κι ο Ξενοφώντας, που έχει αναλάβει τη σάλα, τα σερβίρει με ρύζι πασπαλισμένο με κύμινο και μπόλικη φιλική διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".