«Shy Horse» στο Κολωνάκι

Το μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ «καλπάζει» με γεύσεις του ταλαντούχου Στέφανου Κολυμάδη.

«Shy Horse» στο Κολωνάκι

Το μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ «καλπάζει» με γεύσεις του ταλαντούχου Στέφανου Κολυμάδη.

«Shy Horse» στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο και φιλόξενο, όμως το μπιστρουδένιο «ντροπαλό άλογο», που άνοιξε πριν από λίγους μήνες, είναι πιο εξωστρεφές αυτόν τον καιρό. Βγάζει και μερικά τραπεζάκια έξω και χαζεύει­ την κίνηση της Πατριάρχου Ιωακείμ. Ο ταλαντούχος Στέφανος Κολυμάδης (ο οποίος θα περάσει το φετινό του καλοκαίρι στο «Andronis suites» στη Σαντορίνη) έχει επιμεληθεί το μενού του «Shy Horse», chef de cuisine είναι ο Ντίνος Νικολάου, ενώ στη σάλα θα πετύχετε τον ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Μασίνα να βολιδοσκοπεί γευστικές διαθέσεις και να προτείνει πιάτα.
Απ’ όσα δοκίμασα ξεχωρίζω τον καπνιστό στο δικό τους καπνιστήριο σολομό, που σερβίρεται με ασιατικές νότες (αγγουράκι, σουσάμι και φύκια wakame), την πλούσια, ελληνικά αρωματική σαλάτα με ντοματίνια-βελανίδια, κάππαρη, ελιές, παξιμάδι και ξύγαλο και το ανάλαφρο κριθαρότο με γάμπαρη Αμβρακικού, το οποίο είναι γλυκοφάγωτο (παρότι η γάμπαρη θα μπορούσε να είναι λιγότερο ψημένη και πιο σπιρτόζα), ενώ και η τάρτα λεμόνι με καβουρντισμένη μαρέγκα και κουλί φράουλας ήταν καλή. Το «Shy Horse» θέλει ακόμη λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση κι έχει δυνατότητες.

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2107236541. Τιμή: € 30-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.