Πρώτη γεύση από το «CTC»

Το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στη συμβολή Ουμπλιανής και Διοχάρους ξεκίνησε πολύ δυναμικά.

Πρώτη γεύση από το «CTC»

Το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στη συμβολή Ουμπλιανής και Διοχάρους ξεκίνησε πολύ δυναμικά.

Πρώτη γεύση από το «CTC» - εικόνα 1
Ρίζες της Ελλάδας σε σαλάτα με παγωτό από επτάζυμο ψωμί

Εδώ και μια εβδομάδα η γαστρονομική πυξίδα έχει έναν έξτρα λόγο να δείχνει προς την περιοχή ανάμεσα στο Χίλτον και το Κάραβελ. Το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη ξεκίνησε σε έναν όμορφο, άνετο χώρο, με λευκά έπιπλα, ξύλινα τραπέζια, καλαίσθητα φωτιστικά στο ματ χρυσίζον χρώμα που έχει και το «κλουβάκι» του μικρού μπαρ, και δύο set menus, των 5 πιάτων με € 50 και των 8 με € 70 (plus ένα μικρό a la carte) που δειγματίζουν όμορφα τις δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες του σεφ. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά πιάτα στην πρώτη μου αναγνωριστική επίσκεψη –ανάμεσα στα οποία και η ιδιαίτερη σαλάτα (φωτό) με την οποία διακρίθηκε στο διαγωνισμό Young Chef 2015 του S.Pellegrino– αλλά θα εστιάσω σε δύο που για εμένα κλέβουν τις εντυπώσεις. Το ένα είναι η φοβερά ντελικάτη βελουτέ με καλαμπόκι, αστακό και αφρό από τρούφα με περγαμόντο, η οποία είναι ένα φινετσάτο αρωματικό ποίημα (και μόνο γι’ αυτήν θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως) και το άλλο είναι τα χτένια με ριζότο από topinambour, ελληνική τρούφα και σάλτσα μαύρου σκόρδου και μοβ μουστάρδας. Με το πρώτο γευστικό... ψυχογράφημα να δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, θα επανέλθουμε άμεσα με πιο αναλυτική αναφορά στα πιάτα του «CTC».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".