#H αντανάκλαση του πιάτου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην τελευταία έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας, εκτός από ενδιαφέροντα έργα που διερευνούν και σχολιάζουν τη σχέση του σύγχρονου πολιτισμού με το φαγητό, έχουν βάλει την πινελιά τους και στην κουζίνα.

#H αντανάκλαση του πιάτου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην τελευταία έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας, εκτός από ενδιαφέροντα έργα που διερευνούν και σχολιάζουν τη σχέση του σύγχρονου πολιτισμού με το φαγητό, έχουν βάλει την πινελιά τους και στην κουζίνα.

#H αντανάκλαση του πιάτου - εικόνα 1
"The Knysh Project" του Γιάννη Γρηγοριάδη

Ένα εγκιβωτισμένο οικογενειακό τραπέζι, ένα σύγχρονο δισάκι, ένα Αιγαίο πέλαγος φτιαγμένο από μπακλαβά, μια εγκατάσταση γύρω από το μητρικό γάλα, μια «θηλυκή» ανδρική ποδιά, ένας πλάστης κι ο Τσε… Δώδεκα καλλιτέχνες συμμετέχουν στη νέα έκθεση που τρέχει ήδη στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή με τίτλο «#Η αντανάκλαση του πιάτου», σε επιμέλεια της Λίνας Μαντίκου, χρησιμοποιώντας στις δημιουργίες τους την εκφραστική δυναμική και τις συμβολικές πολιτισμικές προεκτάσεις του φαγητού.

#H αντανάκλαση του πιάτου - εικόνα 2
"Το τραπέζι" της Κατερίνας Βέλλιου

Οι Κατερίνα Βέλλιου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θεόδωρος και Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Καπέλλος, Δώρα Κύργια, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας, Απόστολος Ντελλάκος, Δημήτρης Φουτρής, Ελένη Χασαλεύρη και Αλέξανδρος Ψυχούλης δημιουργούν από ένα έργο, από ένα χρηστικό αντικείμενο που θα βρείτε στο μικρό art shop και, σε συνεργασία με την κουζίνα του μουσείου από μια συνταγή, που σερβίρεται στο εστιατόριο (αυτή τη φορά δεν υπάρχει μενού, διαλέγετε a la carte).

#H αντανάκλαση του πιάτου - εικόνα 3
"Νεκρή φύση με σετ πικνίκ σε βαλιτσάκι και τρόφιμα" του Γιάννη Καπέλλου

Όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους, συνθέτουν ένα «άλλο» τρίπτυχο που αντανακλά συλλογικές μνήμες και προσωπικά βιώματα αλλά και σημεία των καιρών, διερευνώντας, σχολιάζοντας και θέτoντας ενδιαφέροντα ερωτήματα για το τι παράγουμε και το τι καταναλώνουμε.

Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή, 2103211311.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.