Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.
Εδώ και καιρό ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό της προκοπής στην περιοχή της Πλάκας το ψάχνεις σχεδόν... με το τουφέκι. Στην «Υδρία», που λειτουργεί ως all day χώρος από το 1993, είπαν να το αλλάξουν αυτό, και ανέθεσαν την επιμέλεια του μενού στον γνωστό και με μεγάλη πορεία στις αθηναϊκές κουζίνες Γιάννη Σολάκη.
Δοκίμασα νόστιμη φάβα, συμπαθέστατα ντολμαδάκια αβγολέμονο, ισορροπημένα παστουρμαδοπιτάκια, μια αρκετά καλή χορτόπιτα, αν και με κέρδισε η ωραία, αλμυρούτσικη στριφτόπιτα με φέτα και λιαστή ντομάτα, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, ταραμοσαλάτα στην οποία λείπει λίγο ο χαρακτήρας, τραχανότο με λαχανικά και ανθότυρο αλλά και ανάλαφρα σιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο, δυόσμο και ντοματίνια. Παίζουν δε κι επιλογές σε ψητά. Αν πάλι θέλεις απλώς να συνοδεύσεις το κρασί σου με κάτι τσιμπητό, παίρνεις μια ποικιλία με προσούτο Ευρυτανίας, λούτζα μυκονιάτικη, σαλάμι Λευκάδος κ.ά. Χαλαρή, προσιτή, σε ένα χώρο απλό και ζεστό, είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια που αφορά το ντόπιο και το ξένο κοινό και δείχνει το αυτονόητο: η Πλάκα μπορεί να πάει κόντρα στη φάμπρικα της τουριστικής κακοποίησης και να πάρει άλλη στροφή. Για να δούμε.
Αδριανού 68, Πλάκα, 2103251667. Τιμή: € 18-22.