Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας

Πιστό στο ανοιξιάτικο ραντεβού του, το καταξιωμένο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών παραγωγών θα μας υποδεχτεί από τις 8 μέχρι τις 10/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι: 120 παραγωγοί, η αφρόκρεμα των γεύσεων της Ελλάδας αλλά και ψαγμένο, ερεθιστικό street food.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας

Πιστό στο ανοιξιάτικο ραντεβού του, το καταξιωμένο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών παραγωγών «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» θα μας υποδεχτεί από τις 8 μέχρι τις 10/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι: 120 παραγωγοί, η αφρόκρεμα των γεύσεων της Ελλάδας αλλά και ψαγμένο, ερεθιστικό street food, σούπερ pop γλυκίσματα, παγωτά και ωραίος καφές. Χαρά και καλοπέραση στο πιο νόστιμο happening της Αθήνας.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας - εικόνα 1
Ζεστά ντολμαδάκια κασιώτικα

Νιώθουμε πολύ ωραία όταν ορεκτικές μυρωδιές γαργαλάνε τη μύτη μας στο δρόμο. Είναι αληθινό πανηγύρι να αφήνεσαι στη γοητεία του street food και να ανακαλύπτεις λιχουδιές που δεν τις περιμένεις. Γι’ αυτό και το φαγητό δρόμου είναι τόσο δημοφιλές σχεδόν σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου. Όχι μόνο σε χώρες φτωχές όπου καλύπτει ζωτικές ανάγκες, όπως οι περίφημοι πάγκοι με λιχουδιές στο Βιετνάμ, αλλά και σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, όπου λειτουργεί ως ισχυρό στοιχείο ταυτότητας.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το street food εξελίσσεται σε τάση και ανεβάζει στροφές ποιότητας και δημιουργικότητας. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της εξέλιξης το εκπληκτικό happening «Streat Helsinki», το οποίο μαζεύει στριτφουντάδες από όλο τον πλανήτη σε μια χαμογελαστή παρτίστικη εκδήλωση με καντίνες αλλά κι εκδηλώσεις προβληματισμού και γνώσης στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας - εικόνα 2
Ο σεφ Ζαν-Λουί Καψαλάς θα ψήσει προβατίνα αντικριστή σε γυμνή φλόγα, όπως στην Κρήτη.

Συντονισμένο για ακόμη μία φορά με τις διεθνείς τάσεις, λοιπόν, το ανοιξιάτικο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» θα στήσει γύρω από την εμβληματική καμινάδα της Τεχνόπολης ένα γιορτάσι με ψαγμένο street food, που αποτελεί από μόνο του λόγο για να έρθει κάποιος­ στο φεστιβάλ των Ελλήνων μικρών παραγωγών. Το καταξιωμένο Δειπνοσοφιστήριον, με επικεφαλής τον γνωστό σεφ Ζαν-Λουί Καψαλά, καταλαμβάνει τη μία πλευρά­ της και κάνει παπάδες. Πρώτο και καλύτερο το αντικριστό κρέας, πεντανόστιμη προβατίνα εν προκειμένω, που ψήνεται μπροστά μας! Με άλλα λόγια, φέρνουμε στην Τεχνόπολη την πανάρχαια, από τους ομηρικούς χρόνους, παράδοση που διατηρείται ακόμη ολοζώντανη στην Κρήτη. Το κρέας σιγοψήνεται με αυτόν το μοναδικό τρόπο και παίρνει το άρωμα του καπνού, που το κάνει πιο προκλητικό.

Η άλλη πρωτοτυπία είναι το γκουρμέ «βρόμικο». Μέσα σε ωραίο χειροποίητο ψωμάκι μπαίνει καπνιστό σύγκλινο ψημένο ελαφρώς μαζί με ομελέτα, πικάντικη κρέμα ανθότυρου, ντομάτα, μαρούλι και δυό­σμο και κάθε δαγκωνιά είναι τόσο ερεθιστική, που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Αλλαγή σκηνικού τώρα με ελαφροτηγανισμένα και τραγανά θαλασσινά –αθερίνα, γαρίδα και καλαμαράκι δηλαδή– με πέστο ρόκας, που δεν καταλαβαίνεις το πώς, αλλά τα τρως σαν πασατέμπο. Και, φυσικά, από το ρεπερτόριο δεν λείπουν τα περίφημα –signature dish του «Δειπνοσοφιστηρίου»– μυρωδάτα κασιώτικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, ρύζι και κιμά, που σερβίρονται ζεστά μαζί με δυοσμάτη σάλτσα γιαουρτιού.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας - εικόνα 3
Ο Γιώργος Γληνός θα παρκάρει το «Food Truck» του κάτω από την καμινάδα της Τεχνόπολης.

Στην άλλη πλευρά της καμινάδας, τώρα, παρκάρει για το τριήμερο του φεστιβάλ το Food truck του αστροφυσικού και ταξιδευτή Γιώρ­γου Γληνού. Τζιτζί την έχει κάνει την καντίνα του, διακοσμημένη σε ρετρό στιλ, με ένα pin up girl στην πόρτα, μανιτάρια, ντομάτες, σκόρδα, κολοκύθες και λεμονάκια ζωγραφισμένα γύρω από το «παράθυρο» και από πάνω γραμμένη την προτροπή: «Μην αφήνεις τα ωραία πράγματα να σε προσπερνούν». Δίπλα του μια κυρία θα ψήνει στο ανατολίτικο μεταλλικό σατς τα αραχνοΰφαντα φύλλα περέκ και ο Γιώργος θα φτιάχνει με αυτά πεντανόστιμους γκιουζλεμέδες με λογής λογής παρελκόμενα: μπαχαράτο κιμά και φρέσκα μυρωδικά, κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, σουτζούκι αρμένικο του Μιράν ή παστουρμά κι ένα αβγό μάτι, πατατοσαλάτα και κρεμμύδι, μουστάρδα, τζίντζερ, μπούκοβο­, ξίδι, λαδολέμονο και μυρωδικά. Γεύσεις από το καθημερινό μενού του «Food Τruck» δηλαδή αλλά και κάποιες καινούργιες, όπως scrambled eggs, σολομός και τυρί Philadelphia ή ακόμη γέμιση με τα υλικά του ντάκου!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας - εικόνα 4
Λουκουμάδες από τον Διονύση Αλέρτα

Ενώ αυτά συμβαίνουν στην καμινάδα, δύο ξεχωριστοί χώροι αναψυχής με τις καρέκλες και τα τραπεζάκια τους μας περιμένουν με τους δικούς τους γλυκούς πειρασμούς. Στο Προαύλιο Β΄ ο στενός συνεργάτης του «Δειπνοσοφιστηρίου», ο αγαπημένος ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας, ετοιμάζει γκουρμέ μαλλί της γριάς με άρωμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και πορτοκάλι αλλά και λαχταριστούς λουκουμάδες πασπαλισμένους με ζάχαρη, μέλι και καρύδια. Απέναντι από το Κτίριο 2/Δεξαμενές Καθαρισμού στήνει την έδρα της η Πάβλοβα - Ό,τι Καλύτερο για να προσφέρει μια ποικιλία από τις περίφημες πάβλοβές της σε ιδιαίτερα προκλητικές γεύσεις (κάστανο, σοκολάτα, φράουλα, μόκα, λεμόνι). Η γκάμα της συμπληρώνεται από χωριάτικες τυρόπιτες, χορτόπιτες και ωραίο καφέ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015: το street food αλλιώς στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας - εικόνα 5
Ελαφροτηγανισμένα θαλασσινά

Όλες οι πληροφορίες για το φεστιβάλ και κρατήσεις θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".