Mη βγάζεις το «Cookouchi»

Και ριζότο γεμιστών και ρεβιθάδα και κοντοσούβλι σε μια νέα γευστική πρόταση στο Παλαιό Φάληρο.

Mη βγάζεις το «Cookouchi»

Και ριζότο γεμιστών και ρεβιθάδα και κοντοσούβλι σε μια νέα γευστική πρόταση στο Παλαιό Φάληρο.

Mη βγάζεις το «Cookouchi» - εικόνα 1

Στο Παλαιό Φάληρο, ο χώρος όπου επί χρόνια βρίσκαμε την «Αυλή» έχει βαφτεί σε μια ζωηρή απόχρωση του πράσινου που κάνει αντίθεση με την πέτρα στους τοίχους και πλέον ονομάζεται «Cookouchi». Aπ’ ό,τι μάθαμε, ο μάγειρας και ιδιοκτήτης ερμηνεύει στο μεζεδοπωλείο-εστιατόριό του τις ελληνικές γεύσεις παίζοντας ανάμεσα σε κλασικό και σύγχρονο στιλ. Φτιάχνει π.χ. ριζότο γεμιστών με κοτόπουλο και σάλτσα φέτας, μοσχάρι ραγού με σάλτσα μανιταριών και χειροποίητες χυλοπίτες, ένα κοντοσούβλι που προσγειώνεται με τη… σούβλα του στο τραπέζι αλλά και ένα κριθαρότο «των καρβουνιάρηδων» σε στιλ καρμπονάρας. Είναι από τη Σίφνο και, ως εκ τούτου, τα σαββατοκύριακα σερβίρει ρεβιθάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.