Oύτε σολομός, ούτε τάρανδος: Την Τετάρτη 1/4 ο Φινλανδός Esko Koski-Laulaja μαγειρεύει 8 vegan πιάτα κάτω από τους 41º C σε μια γευστική βραδιά διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει το εστιατόριο του Κεραμεικού.
Στην χορτοφαγική ωμοφαγία (raw veganism) αφιερώνει την Τετάρτη 1/4 το «Safka», παραχωρώντας την κουζίνα του στον Εsko Koski-Laulaja, ο οποίος αναλαμβάνει να παρουσιάσει μέσω ενός μενού 8 πιάτων μια διατροφική φιλοσοφία «ζωντανού φαγητού», αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι αν αποκλείει το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, και η θερμοκρασία του «μαγειρέματος» (ή μη μαγειρέματος, όπως το πάρει κανείς) δεν θα υπερβαίνει τους 41º C, με σκοπό τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, των ενζύμων, των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, δεν είναι καθόλου μονότονη. Ανάμεσα στο πιάτα που θα σερβιριστούν στην θεματική αυτή βραδιά θα συναντήσετε μια ανοιξιάτικη βελουτέ μπρόκολου με φύτρες μπρόκολου και μαριναρισμένο σουσάμι, ημιπικάντικα τζίντζερ-τσίλι κράκερς από φύτρες ηλιόσπορου, κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο, φιδές κολοκυθιού με πέστο από κόλιανδρο και σπανάκι, μπουρίτος από λάχανο γεμιστά με «ρύζι»» από κουνουπίδι με κάρι, ταχίνι ολικής, καρότο, σέλερι και φρέσκο κρεμμυδάκι, με τυρί από κάσιους και ένα ωμοφαγικό cheesecake με φράουλα. Το δείπνο ξεκινάει στις 8.30 μ.μ. και κοστίζει € 37 το άτομο.