Χορτοφαγική-ωμοφαγική βραδιά στο «Safka»

Ούτε σολομός, ούτε τάρανδος: Την Τετάρτη 1/4 ο Φινλανδός Esko Koski-Laulaja μαγειρεύει 8 vegan πιάτα κάτω από τους 41º C σε μια γευστική βραδιά διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει το εστιατόριο του Κεραμεικού.

Χορτοφαγική-ωμοφαγική βραδιά στο «Safka»

Oύτε σολομός, ούτε τάρανδος: Την Τετάρτη 1/4 ο Φινλανδός Esko Koski-Laulaja μαγειρεύει 8 vegan πιάτα κάτω από τους 41º C σε μια γευστική βραδιά διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει το εστιατόριο του Κεραμεικού.

Χορτοφαγική-ωμοφαγική βραδιά στο «Safka» - εικόνα 1

Στην χορτοφαγική ωμοφαγία (raw veganism) αφιερώνει την Τετάρτη 1/4 το «Safka», παραχωρώντας την κουζίνα του στον Εsko Koski-Laulaja, ο οποίος αναλαμβάνει να παρουσιάσει μέσω ενός μενού 8 πιάτων μια διατροφική φιλοσοφία «ζωντανού φαγητού», αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι αν αποκλείει το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, και η θερμοκρασία του «μαγειρέματος» (ή μη μαγειρέματος, όπως το πάρει κανείς) δεν θα υπερβαίνει τους 41º C, με σκοπό τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, των ενζύμων, των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, δεν είναι καθόλου μονότονη. Ανάμεσα στο πιάτα που θα σερβιριστούν στην θεματική αυτή βραδιά θα συναντήσετε μια ανοιξιάτικη βελουτέ μπρόκολου με φύτρες μπρόκολου και μαριναρισμένο σουσάμι, ημιπικάντικα τζίντζερ-τσίλι κράκερς από φύτρες ηλιόσπορου, κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο, φιδές κολοκυθιού με πέστο από κόλιανδρο και σπανάκι, μπουρίτος από λάχανο γεμιστά με «ρύζι»» από κουνουπίδι με κάρι, ταχίνι ολικής, καρότο, σέλερι και φρέσκο κρεμμυδάκι, με τυρί από κάσιους και ένα ωμοφαγικό cheesecake με φράουλα. Το δείπνο ξεκινάει στις 8.30 μ.μ. και κοστίζει € 37 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".