«Roomie_b»: νέος… συγκάτοικος στην οδό Περικλέους

Με σήμα το σεμεδάκι, η νέα all day άφιξη του ιστορικού κέντρου είναι ένα σημείο όπου παράδοση συναντά την τέχνη.

«Roomie_b»: νέος… συγκάτοικος στην οδό Περικλέους

Με σήμα το σεμεδάκι, η νέα all day άφιξη του ιστορικού κέντρου είναι ένα σημείο όπου παράδοση συναντά την τέχνη.

«Roomie_b»: νέος… συγκάτοικος στην οδό Περικλέους - εικόνα 1

Σαν προέκταση του σπιτιού τους θέλησαν να διαμορφώσουν οι δύο συνεργάτες, ο Διονύσης και ο Βασίλης, το νέο all day bar που άνοιξαν στην οδό Περικλέους. Με τη βοήθεια της αρχιτέκτονος Αλίκης Ανδρειοπούλου έφτιαξαν έναν ανοιχτόχρωμο και ευχάριστο χώρο ο οποίος φωτίζεται όμορφα από το φως της μέρας και μπορείς να τον επισκεφτείς για καφέ ή ποτό, για να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ, για δουλειά με το laptop, για να ξεφυλλίσεις μια από τις καλαίσθητες περιοδικές εκδόσεις που υπάρχουν εδώ ή ακόμα και για μια γερή δόση τέχνης. Θα παρατηρήσετε ότι παντού υπάρχουν χειροποίητα λευκά σεμεδάκια σαν κι αυτά που υπάρχουν σε κάθε παραδοσιακό ελληνικό σπίτι.

Όμως η παράδοση είναι συστατικό όχι μόνο της διακόσμησης αλλά και της κουζίνας του «Roomie_b». Εδώ το club sandwitch είναι παρουσιάζεται σε καρβέλι ενώ θα βρείτε και την κυπριακή εκδοχή του με λούντζα και χαλούμι. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε το κυπριακό τσίπουρο Ζιβανία ενώ θα εντοπίσετε και μια σειρά από άλλες ιδιαίτερες γεύσεις της από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Τέλος, το μάτι σας θα σταθεί στις εικαστικές εκθέσεις οι οποίες συμπληρώνουν τον χώρο, φιλοξενώντας τις δημιουργίες ανερχόμενων καλλιτεχνών. Τη βραδιά που το επισκέφτηκα πέτυχα μερικά αντίτυπα του αγαπημένου φανζίν Αγλαΐα. Ρώτησα κι έμαθα ότι σε λίγες εβδομάδες το Αγλαΐα θα είναι το αντικείμενο μιας από τις επόμενες εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο «Roomie_B».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.