«Opera Prima»: στη σκηνή ένας σεφ κι ένας pizzaiolo

Ένας Μιλανέζος κι ένας Ναπολιτάνος έστησαν πριν από λίγο καιρό ένα καινούργιο ιταλικό εστιατόριο στο Μαρούσι.

«Opera Prima»: στη σκηνή ένας σεφ κι ένας pizzaiolo

Ένας Μιλανέζος κι ένας Ναπολιτάνος έστησαν πριν από λίγο καιρό ένα καινούργιο ιταλικό εστιατόριο στο Μαρούσι.

«Opera Prima»: στη σκηνή ένας σεφ κι ένας pizzaiolo - εικόνα 1

Η λατρεία του Mιλανέζου Giovanni Caracciolo, o oποίος συνεργάζεται εκ νέου με τον Ναπολιτάνο pizzailolo Αlex Cammarano (η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο «Capana» στο Κολωνάκι) για το θέατρο και την όπερα αλλά και η γευστική προϋπηρεσία του στα φουαγιέ και τα εστιατόρια της Σκάλας του Μιλάνο εξηγούν την επιλογή του ονόματος. Έχοντας κλείσει αμφότεροι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο Μαρούσι (στο χώρο όπου βρισκόταν το «Dal Professore» πριν αλλάξει διεύθυνση και στιλ) ένα κλασικό ιταλικό εστιατόριο. Και εγένετο «Opera Prima» με το ανάλαφρο ζυμάρι να τραγουδάει στον ξυλόφουρνο μέχρι να εμφανιστεί ως πίτσα και φοκάτσια, αλλά και με νιόκι με ρικότα και γκορκοντζόλα, καρμπονάρα, ταλιάτα με ρόκα, τιραμισού… Γευστική ανταπόκριση θα σας έχουμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".