«Wagamama»: casual Ασία με ολίγον από Κηφισιά

Δύο πλέον τα τέκνα της διεθνούς πολυασιατικής αλυσίδας στην Αθήνα: το καινούργιο βρίσκεται στην Κηφισιά, σε ένα φωτεινό, πολύ-επίπεδο χώρο.

«Wagamama»: casual Ασία με ολίγον από Κηφισιά

Δύο πλέον τα τέκνα της διεθνούς πολυασιατικής αλυσίδας στην Αθήνα: το καινούργιο βρίσκεται στην Κηφισιά, σε ένα φωτεινό, πολύ-επίπεδο χώρο.

«Wagamama»: casual Ασία με ολίγον από Κηφισιά - εικόνα 1

Το 2001 πρωτόφαγα­ στο «Wagamama» στο Λονδίνο. Επί αθηναϊκού εδάφους το παγκόσμιο πια (από τη Βοστόνη μέχρι τη Νέα Ζηλανδία), casual ασιατικό εστιατόριο-έμπνευση του Alan Yau το είχα συνδέσει με σαββατιάτικο βιτρινο-χάζι στο Golden Hall, το καινούργιο «παράρτημα» όμως στην Κηφισιά έχει άλλα vibes. Φωτεινό (είναι κλεισμένο με γυαλί), σε τρία διαφορετικά επίπεδα, με πολλές γωνιές για να καθίσεις, ξανθό ξύλο, πράσινα μαξιλαράκια κι ένα γεωμετρικό λευκό τοίχο, ετοιμάζει για το καλοκαίρι κι έναν εξωτερικό χώρο κρυμμένο στο πίσω μέρος.
Εκτός από τηγανητά gyozas με πάπια, ebi katsu, ήτοι γαρίδες παναρισμένες με panko με καυτερούτσικη σος τσίλι-σκόρδο, chicken katsu curry με μπόλικη σάλτσα (καλύτερα να σερβίρεται χωριστά για να διαχειρίζεσαι την ποσότητα όπως θέλεις) και άλλα classics της αλυσίδας, στην αθηναϊκή του βερσιόν έχει και σούσι: τα hosomaki είναι σχετικά συμπαθή, ενώ από τα inside out τα καλύτερα ήταν τα spicy tuna uramaki με κόλιανδρο. Από τα γλυκά ψηφίζω το cheesecake λευκής σοκολάτας με τζίντζερ. Γενικά είναι καλή λύση αν ψάχνεις ένα νεανικό, βατό και χορταστικό­ έθνικ φαγητό. Και όταν δεν έχεις χρόνο, παίρνεις και take away.

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 2108013100. Τιμή: € 20-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Wagamama

Λεωφ. Κηφισίας 37 Α & Σπ. Λούη (εμπ. κέντρο Golden Hall), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".