«Σούμα Κολοκύθι»: industrial…γειτονιά

Στον Άγιο Δημήτριο, με ωραίο στιλ, μοντέρνο-νοσταλγικό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, παριανή σούμα και (όχι μόνο) κολοκύθι.

«Σούμα Κολοκύθι»: industrial…γειτονιά

Στον Άγιο Δημήτριο, με ωραίο στιλ, μοντέρνο-νοσταλγικό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, παριανή σούμα και (όχι μόνο) κολοκύθι.

«Σούμα Κολοκύθι»: industrial…γειτονιά - εικόνα 1

Η σούμα ή αλλιώς η κυκλαδίτικη ρακή είναι στην προκειμένη περίπτωση παριανή – από εκεί είναι η καταγωγή των αδερφών Παυλάκη, οι οποίοι άνοιξαν πριν από μερικούς μήνες αυτό το σε στιλ μοντέρνας ταβέρνας στέκι στον Άγιο Δημήτριο. Είναι και γλυκόπιοτη. Όσο για το κολοκύθι, έρχεται­ σε μια σαλάτα σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, μαριναρισμένο και δη τραγανό, με λίγο αβοκάντο και τριμμένη γραβιέρα Νάξου.
Γουστόζικο, νεανικό, με βιομηχανικά στοιχεία στο ντεκόρ και νοσταλγικά αντικέ αντικείμενα στα ράφια, το «Σούμα Κολοκύθι» φτιάχνει φαγητό απλό, που έχει όμως και τις τσαχπινιές του και είναι μια ευπρόσωπη πρόταση. πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν έχει και πολλά (γευστικά και στιλιστικά) ανάλογα. Το ταλαγάνι­ που ψήνεται στη σχάρα και συνοδεύεται από μια αρκετά γλυκιά, αλλά με ωραία ζωντάνια μαρμελάδα φρούτων, οι λουκουμάδες φέτας με μέλι και λια­στή ντομάτα, τα νόστιμα ρολάκια μελιτζάνας με κρέμα τυριού με αβοκάντο και το μπιφτέκι τους, κρεατένιο και τροφαντό, μου έκαναν καλή εντύπωση. Και οι τιμές τους επίσης. Από ό,τι έμαθα σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη και η αυλή.

Ιφιγένειας & Ομήρου 27, Άγιος Δημήτριος, 2109766565. Τιμή: € 18-22.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.