Η «Μεγάλη Βρεταννία» ρίχνει αυτές τις ημέρες τους προβολείς στο πλέον κλασικό και πάντα αγαπημένο νηστίσιμο γλύκισμα και... χαλβαδιάζει κοσμοπολίτικα με σιμιγδάλι και ταχίνι.
Τα συνηθίζει τα γευστικά αφιερώματα το «Winter Garden». Κι αυτή τη Σαρακοστή εστιάζει με ένα μικρό ειδικό μενού σε ένα αγαπημένο γλύκισμα που μυρίζει έντονα παράδοση, αλλά αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, ανοικτό σε νεωτερισμούς. Η κλασική αξία που ακούει στο όνομα «χαλβάς» εμφανίζεται στο ατμοσφαιρικό καφέ της «Μεγάλης Βρεταννίας» σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και υφές. Από τη μία μπορεί κανείς να επιλέξει σιμιγδαλένιο με σος σοκολάτας με μπαχαρικά και μαύρο ρούμι, με μαρμελάδα πορτοκάλι και θυμάρι ή με μαριναρισμένα φρούτα του δάσους με μέλι και βανίλια Μαδαγασκάρης. Από την άλλη υπάρχει και ο ταχινένιοςμ επίσης σε τρεις εκδοχές: σοκολάτα-πορτοκάλι με σος σοκολάτας, μαστίχα με ελαφριά κρέμα λεμόνι, ή με στέβια. Θα σας προτείνουν να συνδυάσετε το χαλβά σας με καφέ, τσάι ή ζεστή σοκολάτα ή με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.
Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Πλατεία Συντάγματος, 2103330000.