To «Winter Garden» στην τροχιά του χαλβά

Η «Μεγάλη Βρεταννία» ρίχνει αυτές τις ημέρες τους προβολείς στο πλέον κλασικό και πάντα αγαπημένο νηστίσιμο γλύκισμα και... χαλβαδιάζει κοσμοπολίτικα με σιμιγδάλι και ταχίνι.

To «Winter Garden» στην τροχιά του χαλβά

Η «Μεγάλη Βρεταννία» ρίχνει αυτές τις ημέρες τους προβολείς στο πλέον κλασικό και πάντα αγαπημένο νηστίσιμο γλύκισμα και... χαλβαδιάζει κοσμοπολίτικα με σιμιγδάλι και ταχίνι.

To «Winter Garden» στην τροχιά του χαλβά - εικόνα 1

Τα συνηθίζει τα γευστικά αφιερώματα το «Winter Garden». Κι αυτή τη Σαρακοστή εστιάζει με ένα μικρό ειδικό μενού σε ένα αγαπημένο γλύκισμα που μυρίζει έντονα παράδοση, αλλά αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, ανοικτό σε νεωτερισμούς. Η κλασική αξία που ακούει στο όνομα «χαλβάς» εμφανίζεται στο ατμοσφαιρικό καφέ της «Μεγάλης Βρεταννίας» σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και υφές. Από τη μία μπορεί κανείς να επιλέξει σιμιγδαλένιο με σος σοκολάτας με μπαχαρικά και μαύρο ρούμι, με μαρμελάδα πορτοκάλι και θυμάρι ή με μαριναρισμένα φρούτα του δάσους με μέλι και βανίλια Μαδαγασκάρης. Από την άλλη υπάρχει και ο ταχινένιοςμ επίσης σε τρεις εκδοχές: σοκολάτα-πορτοκάλι με σος σοκολάτας, μαστίχα με ελαφριά κρέμα λεμόνι, ή με στέβια. Θα σας προτείνουν να συνδυάσετε το χαλβά σας με καφέ, τσάι ή ζεστή σοκολάτα ή με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.

Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Πλατεία Συντάγματος, 2103330000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.