Το «Tomoe» της Κηφισιάς

Τα καινούργια πιάτα του Χρόνη Δαμαλά είναι ικανότατη αφορμή να πιάσετε θέση μπροστά στο ενυδρείο με τα chopsticks ανά χείρας. Υπάρχει κι άλλη μια: ένα οικονομικό γιαπωνέζικο μενού με € 24.

Το «Tomoe» της Κηφισιάς

Τα καινούργια πιάτα του Χρόνη Δαμαλά είναι ικανότατη αφορμή να πιάσετε θέση μπροστά στο ενυδρείο με τα chopsticks ανά χείρας. Υπάρχει κι άλλη μια: ένα οικονομικό γιαπωνέζικο μενού με € 24.

Το «Tomoe» της Κηφισιάς - εικόνα 1

Μ’ αρέσει ως περιβάλλον το «Tomoe». Η σε γκρι τόνους μοντέρνα επίπλωση, τα τρεχούμενα νερά, το ενυδρείο με τα χρωματιστά ψαράκια και το σχοινο-ντυμένο μπαρ, σε κάνουν αυτόματα να νιώθεις άνετα. Και στην κουζίνα, όμως, σε επιμέλεια του Χρόνη Δαμαλά και εκτέλεση του Παναγιώτη Φλάκα, κάνουν καλή δουλειά. Τελευταία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μεταξύ άλλων μερικά πιάτα που προστίθενται τώρα στον κατάλογο, όπως το tataki τόνου (φωτό), συνδυασμένο με μια απίθανα καπνιστή μελιτζάνα, ντοματίνι κονφί και γλυκό σκόρδο σε μια πολύ γοητευτική ισορροπία και το αρκετά πληθωρικών, γλυκών τόνων buta donburi, ψαρονέφρι πανέ με pankο μαζί με ρύζι, γλυκοπατάτα, σόγια και τζίντζερ. Όντως το φαγητό έχει επίπεδο και το γεγονός ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές για γιαπωνέζικο εστιατόριο αποτελεί ένα έξτρα συν. Τελευταία μάλιστα, για μια πρώτη επαφή με την κουζίνα, προτείνουν ένα set menu τεσσάρων επιλογών με μόλις € 24. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με φύκια hijiki με τόφου, καρότο και σουσάμι και τηγανητά gyozas (dumplings) με κοτόπουλο και λαχανικά και να συνεχίσετε με κοτόπουλο (ή σολομό) teriyaki με ρύζι ατμού και mochi, ένα γλύκισμα από κρέμα ρυζιού με γέμιση παγωτού που στο «Tomoe» θα το βρείτε σε διάφορες γεύσεις: πράσινο τσάι, καρύδα, σοκολάτα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.