6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της «τρικολόρ» διοργάνωσης, που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 19 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 25/3.

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Μια εξάδα πραγμάτων που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της «τρικολόρ» διοργάνωσης, που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 19 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 25/3 στους κινηματογράφους Δαναός, Έμπασσυ Nova Odeon και στο αμφιθέατρο του IFA.

Να πετύχω κάπου την Καρίν Βιάρ

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - εικόνα 1

Η 49χρονη Γαλλίδα σταρ είναι η λαμπερή καλεσμένη του 16ου φεστιβάλ και θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας έναρξης «Οικογένεια Μπελιέ», στην οποία πρωταγωνιστεί. Ποιος ξέρει... Αν δεν έχετε εξασφαλίσει θέση για την εναρκτήρια τελετή, τότε με λίγη τύχη θα την πετύχετε σε κάποιο cafe του κέντρου τις επόμενες ημέρες.

Να μάθω το Ethnofest

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - εικόνα 2

Εδώ και 5 χρόνια το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου αποτελεί μία από τις πιο δραστήριες κι ενδιαφέρουσες αθηναϊκές διοργανώσεις. Το φετινό Γαλλόφωνο δίνει την ευκαιρία στο άγνωστο στο ευρύ κοινό event να παρουσιάσει μια σειρά εθνογραφικών επιλογών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το «Εγώ ένας Μαύρος» του Ζαν Ρους και το «Χωρίς Ήλιο» (φωτό) του Κρις Μαρκέρ.

Να δω και να ακούσω το σινε-κονσέρτο

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - εικόνα 3

Το μουσικο-κινηματογραφικό happening έχει μετατραπεί σε αγαπημένη συνήθεια. Φέτος είναι η σειρά της «Αστέρως» του Δ. Γαζιάδη (1929) να ντυθεί με ένα ευρηματικό live soundtrack. Τη μουσική συνοδεία του βωβού ελληνικού φιλμ αναλαμβάνουν οι S.W.I.M., η Μαριλένα Ορφανού aka Loo στην επιμέλεια της σύνθεσης και η Νατάσα Γιανναράκη στο τραγούδι.

Να μη χάσω τον νέο Οζόν

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - εικόνα 4

Με την προηγούμενη ταινία του «Νέα και Όμορφη» βρέθηκε στο Διαγωνιστικό των Κανών και ξεσήκωσε το κοινό. Με την «Καινούργια Φιλενάδα», ταινία λήξης του φεστιβάλ, ο Φρανσουά Οζόν φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει την πρόσφατη ανοδική του πορεία. Ο 47χρονος σκηνοθέτης των «8 Γυναίκες» και «Πισίνα» είναι και πάλι on fire!

Να ψάξω τις γυναίκες

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - εικόνα 5

Ξεχάστε το σεξιστικό «Cherchez la femme». Εδώ μιλάμε για το τμήμα «Focus Γένους Θηλυκού - Γυναικείο Βλέμμα», όπου 6 σκηνοθέτιδες παρουσιάζουν τις καινούργιες τους ταινίες. Οι Λουσί Μπορλετό, Μαριάν Ταρντιέ, Σελίν Σιαμά, Σολβέιγ Άνσπαχ, Αν Βιλασέκ και Μπλαντίν Λενουάρ («Ζουζού», φωτό) αμφισβητούν στην πράξη το ανδροκρατούμενο... σπορ της σκηνοθεσίας.

Να κερδίσω προσκλήσεις από το «αθηνόραμα»

6 must do του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - εικόνα 6
«Κούκλες»

Για άλλη μία χρονιά το «α» είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και στηρίζει την «τρικολόρ» διοργάνωση. Φέτος εξασφαλίσαμε 150 διπλές προσκλήσεις για τις προβολές του φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες αναγνώστες να ζήσουν το κορυφαίο κινηματογραφικό ραντεβού της άνοιξης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο έντυπο «α» που κυκλοφορεί στις 19/3.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.