Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση

O Κορυδαλλός συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II και διοργανώνει ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία και το σινεμά από τις 4 έως και τις 25/3. Στο τοπικό «μενού» των επόμενων ημερών συνυπάρχουν ταινίες και φαγητό, σεμινάρια και μαγειρικοί διαγωνισμοί.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση

O Κορυδαλλός συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II και διοργανώνει ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία και το σινεμά από τις 4 έως και τις 25/3. Στο τοπικό «μενού» των επόμενων ημερών συνυπάρχουν ταινίες και φαγητό, σεμινάρια και μαγειρικοί διαγωνισμοί.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση - εικόνα 1

Ο Κορυδαλλός είναι ο μόνος ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στο Gastronomic Cities, έργο του προγράμματος URBACT II, το οποίο έχει ως στόχο την αξιοποίηση της γαστρονομίας για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Από τις 4 έως και τις 25/3 διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις που κινούνται στον άξονα της γεύσης, ενώ παράλληλα, οι επιχειρήσεις της περιοχής προτείνουν ειδικά εκπτωτικά μενού και σχετικές δράσεις. Βασική έδρα του αφιερώματος είναι ο κινηματογράφος Σινέ Παράδεισος (Αγίου Γεωργίου και Ζάππα), όπου και πραγματοποιείται το πρώτο Food Film Festival του Δήμου, καθώς επίσης και μια σειρά από μαγειρικά σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση - εικόνα 2

Το φιλμικό κομμάτι του Korydallos Gastronomic Cities κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ. τοποθετεί στην ίδια αίθουσα φαγητό και προβολή (€ 8 το άτομο, κρατήσεις στο 2104960955). Το πρόγραμμα έχει ως εξής: στις 4/3 την αρχή κάνει η ανεξάρτητη έκπληξη της χρονιάς Χωρίς Μέτρο σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ, στις 11/3 ακολουθεί η πολυσυζητημένη και με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ Θεωρία των πάντων του Τζέιμς Μαρς, ενώ έπονται στις 18/3 η cult-βαμπιρική και ελληνική Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ και στις 25/3 η Μαχαιριά, η τελευταία ταινία του πολύ δημοφιλούς στο ελληνικό κοινό Φατίχ Ακίμ.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση - εικόνα 3

Εκτός της μεγάλης οθόνης, την Παρασκευή 13/3 από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σεμινάρια παραδοσιακής μαγειρικής από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων αλλά και από γνωστούς σεφ της περιοχής, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό. Τα σεμινάρια της παραδοσιακής μαγειρικής επιστρέφουν και το Σάββατο 14/3, ακολουθούμενα από ένα μαγειρικό διαγωνισμό (οι συμμετέχοντες σεφ θα αναμετρηθούν πιάτο-πιάτο), ενώ η συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής Θέμις Καρδιόλακα θα μαγειρέψει για τους μικρούς της παρέας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.