«Τζίτζικας και Μέρμηγκας»: Σβήνει κεράκια και κερνάει τυριά!

Μια ποικιλία ελληνικών τυριών θα σας τρατάρουν, με αφορμή τα 20α τους γενέθλια, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι, στα Άνω Πατήσια και στο Σύνταγμα. Το τελευταίο, μέχρι τις 11/3, έχει για εξτραδάκι γεύσεις Λακωνίας.

«Τζίτζικας και Μέρμηγκας»: Σβήνει κεράκια και κερνάει τυριά!

Μια ποικιλία ελληνικών τυριών θα σας τρατάρουν, με αφορμή τα 20α τους γενέθλια, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι, στα Άνω Πατήσια και στο Σύνταγμα. Το τελευταίο, μέχρι τις 11/3, έχει για εξτραδάκι γεύσεις Λακωνίας.

«Τζίτζικας και Μέρμηγκας»: Σβήνει κεράκια και κερνάει τυριά! - εικόνα 1

Τα «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» φέτος κλείνουν 20 χρόνια από την ίδρυσή τους και κερνάνε. Στις τέσσερις όμορφες μοντέρνες ταβέρνες που μοιράζονται το επιτυχημένο και σταθερό, νέο-νοσταλγικού στιλ, γευστικό concept θα σας τρατάρουν αυτό τον καιρό μια ποικιλία ελληνικών τυριών από την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα εορταστικά ραντεβού με την ελληνική τυροκομική παράδοση είναι στις 9-15/3 στην Κηφισιά, στις 16-22/3 στο Χαλάνδρι, στις 23-29/3 στο Σύνταγμα και στις 20/3-5/4 στα Πατήσια.

Από την Παρασκευή 6/3 μέχρι την Τετάρτη 11/3, πάντως, έχετε έναν έξτρα λόγο να κάνετε μια στάση στο κατάστημα της Μητροπόλεως: με αφορμή των έκθεση Λακωνικών προϊόντων που διοργανώνεται στο Σύνταγμα με πρώτες ύλες της λακωνικής γης ετοιμάζουν σαλάτα Ταϋγέτου με πέστροφα Γεροντίδη, μαρούλι, iceberg, λάχανο κατσαρό, πορτοκάλι, ηλιόσπορους και σάλτσα λευκού μπαλσάμικου, στριφτάδια Αδαμαντίνα με κρασάτο κόκκορα, παραδοσιάκα Λακωνικά ζυμαρικά με κόκκορα σιγομαγειρεμένο σε ροζέ κρασί κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.