Ψαράκια και Θαλασσινά

13

Ευχάριστο χωροταξικά με μεγάλη ποικιλία προτάσεων και κυρίως καλές τιμές

Ψαράκια και Θαλασσινά

Tηλ:

Τιμές:

€25 - €28

Ευχάριστο χωροταξικά με μεγάλη ποικιλία προτάσεων και κυρίως καλές τιμές

Ψαράκια και Θαλασσινά - εικόνα 1

Το καλό τρίτωσε. Μετά την Κάτω Κηφισιά και τη Βάρκιζα η πολύ καλή ιδέα της προσιτής ψαροφαγίας έριξε άγκυρα στο λιμανάκι μιας παλιάς μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι. Το concept, προφανώς, είναι το ίδιο με αυτό των πρεσβύτερων αδελφών και ως εκ τούτου η λογική λέει ότι η επιτυχία είναι μάλλον εξασφαλισμένη εκ των προτέρων.

Χωροταξικά και αισθητικά η εικόνα είναι καλή και το αρκετά ελκυστικό περιβάλλον κερδίζει τον επισκέπτη. Το εσωτερικό της μονοκατοικίας έχει διαμορφωθεί σε ένα ενιαίο χώρο χωρίς διαχωριστικούς τοίχους με ξύλινη οροφή σε ένα τμήμα του, ενδιαφέροντα πλακάκια (παλαιάς κοπής) στο πάτωμα, αρκετό λευκό χρώμα και μικρές ραφιέρες με μπουκαλάκια από ούζο και τσίπουρο. Αν σε αυτή προσθέσουμε και το service (ευγενικό και γρήγορο) το «κερδίζει» γίνεται εύκολα αντιληπτό.
Ο κατάλογος είναι πλούσιος στον υπερθετικό και οι τιμές ανά πρόταση κολακευτικές για την τσέπη. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι τι να επιλέξω αλλά πως θα καταφέρω (σε επίπεδο αντοχής) να δοκιμάσω όσα περισσότερα μπορώ. Με δεδομένο ότι οι μερίδες είναι γενναιόδωρες αν η παρέα δεν είναι μεγάλη το ερώτημα δύσκολα βρίσκει απάντηση. Από τις περίπου πενήντα προτάσεις που περιλαμβάνει το menu δοκίμασα τουλάχιστον δεκαπέντε αλλά δεν πρόκειται να σας κουράσω με σχοινετενείς αναφορές και περιγραφές. Θα περιοριστώ στα συν (όχι σε όλα γιατί είναι αρκετά) και σε ένα-δύο πλην που αξίζει να προσεχθούν από την κουζίνα.

Ψαράκια και Θαλασσινά - εικόνα 2

Στα πρώτα θα κατατάξω την ψαρόσουπα, την ταραμοσαλάτα, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς και τα τηγανιτά προσφυγάκια. Τα τελευταία είναι μικρά μπακαλιαράκια (προφανώς χωρίς πολλά κόκαλα) με πολύ καλό τηγάνι, τραγανά και λευκόσαρκα. Η ψαρόσουπα τιμά το όνομά της με επαρκή παρουσία ψαριού και πλούσια γεύση. Απαιτεί όμως άφθονο λεμόνι και αλατοπίπερο για να έλθει στα ίσα της. Τέλος η ταραμοσαλάτα είναι από τις πολύ καλές που έχω δοκιμάσει ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ντολμαδάκια. Σε ότι αφορά το «πλην», στην κορυφή θα τοποθετήσω το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες. Παρά το γεγονός ότι οι γαρίδες είναι ζουμερές και νόστιμες το υπόβαθρο ξεφεύγει, είναι παραβρασμένο και γενικά μάλλον όχι ελκυστικό. Λίγο καλύτερος (θα μπορούσε να είναι καλός) ο γαύρος πάσχει από το λάδι του τηγανιού το οποίο είναι αισθητό με μάλλον υπερβολικό τρόπο. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει επιδόρπια και ο ισορροπημένος και ζουμερός σιμιγδαλένιος χαλβάς προσφέρεται ως κέρασμα.

Συνολικά κρινόμενα τα Ψαράκια και Θαλασσινά έχουν αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο. Καλό φαγητό παρά τις επιμέρους επισημάνσεις, ποικιλία προτάσεων και πολύ προσιτές τιμές είναι πλεονεκτήματα που δύσκολα αγνοούνται. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το ευχάριστο περιβάλλον καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι η συνολική πρόταση έχει μία σχέση ποιότητας-τιμής που την κάνει ελκυστική.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια