Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s»

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο σε νέα δημιουργική φάση, συντονίζεται με το στιλ των γκουρμέ εστιατορίων του κόσμου.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s»

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο σε νέα δημιουργική φάση, συντονίζεται με το στιλ των γκουρμέ εστιατορίων του κόσμου. Προτεραιότητα τα μενού γευσιγνωσίας κι έμβλημα τα σνακ.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 1
Ο Έκτωρ Μποτρίνι ποζάρει με τη Volvo XC 60 στην απονομή «Χρυσοί Σκούφοι 2014»

Η άνοδος του αθηναϊκού εστιατορίου του πέρυσι στην κλίμακα των Χρυσών Σκούφων και η ταυτόχρονη επιβράβευσή του με αστέρι Michelin οδήγησαν τον Έκτορα Μποτρίνι σε σκέψεις και… πειρασμούς για τη δημιουργική του εξέλιξη. Τα πρώτα δείγματα εμφανίστηκαν λίγο μετά τις γιορτές, αλλά η επίσημη παρουσίασή τους έγινε­ σε μια ειδική εκδήλωση-συνεργία ανάμεσα στον σεφ που έχει το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας (το «Etrusco» στην Κέρκυρα) και τη Volvo με πεδίο σύγκλισης τις αρχές της ποιότητας, της καινοτομίας και του ντιζάιν.

Αιχμή του δόρατος στη νέα περίοδο του «Botrini’s» είναι τα μενού γευσιγνωσίας. «Παρουσιάζουμε πρώτα απ’ όλα στον κόσμο τα τρία δια­φορετικά μενού μας και στη συνέχεια, αν το θελήσει, τον αλά καρτ κατάλογο. Πιστεύουμε ότι αυτή η μορφή σερβιρίσματος της κουζίνας μας εκφράζει περισσότερο το δημιουργικό πνεύμα που τη διέπει και είναι επιθυμία μας την επόμενη σεζόν να υπάρχουν μόνο μενού για να παραγγείλεις», υπογραμμίζει ο Μποτρίνι. Τα μενού αυτά είναι της «ανακάλυψης» (€ 40 σε 5 στάδια), το «degustation» (€ 80 σε 11 στάδια) και το «ημέρας» (€ 45). «Όταν καταργήσουμε το αλά καρτ ίσως προσθέσουμε ακόμη ένα μενού με κλασικές σπεσιαλιτέ μας που έχουν αγαπηθεί πολύ», προσθέτει.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά νέα στοιχεία αυτών των μενού είναι τα σνακ. «Είναι πρόκληση για μας να συμπυκνώσουμε τις ιδέες μας σε μια παιχνιδιάρικη μπουκιά που να συναρπάζει. Δίνουμε μίνιμουμ 4-5 σνακ κάθε φορά, που μπορεί όμως να γίνουν και 7-8, ανάλογα με τα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά». Στον τομέα «ποτό», τώρα, κάθε κρασί που υπάρχει στο εστιατόριο μπορεί να σερβιριστεί με το ποτήρι χάρη στο άψογο σύστημα σερβιρίσματος coravin, ενώ θα υπάρχει κι ένα κινητό μπαρ με την bartender να φτιά­χνει μπροστά σου κλασικά κοκτέιλ καθώς και νέες δημιουργίες.

ΤΡΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΝΑΚ

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 2

Σπανακοτυρόπιτα
Κι όμως μέσα σε αυτό το χωνάκι συμπυκνώνεται όλο το πνεύμα της παραδοσιακής σπεσιαλιτέ! Τραγανό φύλλο με γεύση σπανάκι, μέσα του άγρια χόρτα και μυρωδικά τσιγαριαστά και από πάνω espuma φέτας από σιφόνι.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 3

Macaron ντομάτας
Ένα αιθέριο έδεσμα με γεύση κομψή και νοστιμάδα σαν βόμβα umami. Πασπαλισμένο με σκόνη αποξηραμένης ντομάτας, λίγη κρέμα ουασάμπι κι ένα μυρωδάτο φυλλαράκι. Επίγευση που δεν φεύγει από το στόμα.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 4

Σαν σουβλάκι
Το πιο μικρό σουβλάκι που έχω φάει, με αέρινη «πίτα» χοιρινής πετσούλας (φουσκωμένη με τη μέθοδο του ποπκόρν), ντομάτα, τζατζίκι και κρεμμύδι. Δεν το πιστεύεις, αλλά αυτό το μετα-σουβλάκι είναι μια... χαμογελαστή γκουρμεδιά μεγατόνων.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".