Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι

Νέα γευστική κατεύθυνση για τον all day χώρο του Γκολφ ­Γλυφάδας, με τον Γιάννη Στανίτσα να κρατάει το τιμόνι της κουζίνας εδώ και λίγο καιρό.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι

Νέα γευστική κατεύθυνση για τον all day χώρο του Γκολφ ­Γλυφάδας, με τον Γιάννη Στανίτσα να κρατάει το τιμόνι της κουζίνας εδώ και λίγο καιρό.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 1

Εδώ κι ένα χρόνο για να κατευθυνθείς προς το Glyfada Golf Gardens δεν χρειάζεσαι μπαστούνι, ούτε καν να ξέρεις τι είναι tee. Την πράσινη άπλα την απολαμβάνεις άνετα και χωρίς να κυνηγάς τρύπες, καθισμένος σε ένα χώρο με all day χαρακτήρα, casual και προσεγμένο, με γήινα χρώματα και διά­φορες γωνιές για να διαλέξεις: οι Chesterfield καναπέδες, η μεγάλη μπάρα στο κέντρο, τα stands απέναντί της ή τα τραπέζια δίπλα στις γουστόζικες κρεμαστές δερμάτινες ραφιέρες…
Το άλλοτε κλειστό club είναι πλέον ανοιχτό και στους μη μυημένους στο γκολφ και ο Γιάν­νης Στανίτσας, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την κουζίνα του εστιατορίου, χρωματίζει τη γευστική του πρόταση με μοντέρνο, πολυσυλλεκτικό πινέλο. Θα δοκιμάσεις π.χ. σούσι σε στιλ temari (σαν nigiri με σφαιρικό sticky rice) με μοσχάρι μαριναρισμένο σε yuzu, τσίλι και κόλιανδρο, θα δοκιμάσεις όμως κι ένα πιλάφι σε τούρκικο στιλ, γλυκο­μπαχαράτο, με καβουρμά και φιστίκι Αιγίνης, ή άγρια μανιτάρια με μοσχαρίσιο ζωμό σε ένα ας πούμε σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί και άρωμα τρούφας, ένα πιάτο γήινο και πλούσιο σε γεύση. Ο σεφ εικονογραφεί όμορφα ένα φιλέτο σολομού με κρούστα μελιού και σό­γιας, τοποθετώντας το επάνω στην κυκλική γεωμετρία ενός πράσινου­ πουρέ πατάτας με wasabi (ήπιας­ έντασης πάντως, κατ’ εμέ θέλει ένα kick παραπάνω) κι επιστρέφει στα καθ’ ημάς με ένα κατσικάκι με παραδοσιακές χυλοπίτες, φρέσκια λεβάντα και τυρί ανεβατό. Aπό τα γλυκά ξεχωρίζει μια ελαφριά μηλόπιτα με κρέμα μήλου και βανίλια.

Τέρμα Κων. Καραμανλή, Γκολφ ­Γλυφάδας, 2111838648.

SQUARE FORCE

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 2

Ο σεφ
Ο Γιάννης Στανίτσας ανέλαβε να διαμορφώσει το νέο γευστικό προφίλ του «T-Square». Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, με αρκετά βραβεία στο ενεργητικό του και ικανή μαγειρική πορεία σε ξενοδοχεία του εξωτερικού και των ελληνικών νησιών.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 3

Η μπάρα
Φτιάχνει πολλά και διάφορα κοκτέιλ όπως το Speedy Gonzalez με τεκίλα, καρότο και passion fruit, το Irish Twist με ιρλανδέζικο ουίσκι, αμύγδαλο και σιτσιλιάνικη λεμονάδα ή το Gin Levander με τζιν, βασιλικό και λεβάντα – το λέει και το όνομα.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 4

Το brunch
Είναι ήδη στα σκαριά (αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο). Με μεγάλο, διεθνούς λογικής μπουφέ και live cooking, θα έχει οικογενειακή κατεύθυνση και θα δίνει έμφαση τόσο στη διασκέδαση των μεγάλων όσο και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.