15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου

Τι γίνεται όταν Άγιος του έρωτα βάζει ένα χεράκι στην κουζίνα των εστιατορίων της πόλης; Θα σας πούμε αμέσως.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου

Τι γίνεται όταν Άγιος του έρωτα βάζει ένα χεράκι στην κουζίνα των εστιατορίων της πόλης; Θα σας πούμε αμέσως.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 1

Στο «F+W by Olivier Campanha»...
Στις 14 Φεβρουαρίου ο chef-patron Olivier Campanha ασκεί τη… γαστρονομική του σαγήνη μέσω δύο μενού δημιουργικής κουζίνας με γαλλικές αρχές, τα οποία συμπληρώνει οινικά ο σομελιέ του εστιατορίου Γιάννης Μακρής. Το πρώτο, πέντε πιάτων, για τα early (love) birds, σερβίρεται από τις 7 μέχρι τις 9.30 μ.μ. (€ 40 το άτομο, πέντε συνοδευτικά ποτήρια κρασί € 15). Το δεύτερο ακολουθεί από τις 9.30 μ.μ. και μετά, με οκτώ πιάτα και, προαιρετικά, οκτώ ποτήρια κρασί με € 60 και € 25 αντίστοιχα. Για να πάρετε μια γευστική ιδέα, να σας πούμε για τη βελουτέ αγκινάρας που παρφουμάρεται με τρούφα, για τα χτένια που σερβίρονται στο κέλυφός τους με φοντύ από πράσο και πιπερόριζα αλλά και για την καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από φουαγκρά και κόκκινο κρασί…

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 2

Στη «Fuga»...
Και το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής κινείται στο ρυθμό της αγάπης και προτείνει για τις 14/2 ένα ρομαντικό γευστικό ταξίδι με θέα στη νυχτερινή Αθήνα. Στο μενού θα συναντήσετε βελουτέ μανιταριών με άρωμα λευκής τρούφας, μαριναρισμένο σολομό με buttermilk, ριζότο παντζάρι με κρέμα παλαιωμένης παρμεζάνας και σαμπάνια, κοκοράκι μαριναρισμένο σε κόκκους μουστάρδας με πουρέ καρότο με κύμινο και μια μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο φουντουκίου και φρέσκα βατόμουρα. (μενού 4 πιάτων € 39 το άτομο, μενού 5 πιάτων € 47 το άτομο, wine matching € 14).

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 3

Στο «Mono Restaurant»...
Έχει όμορφες γωνιές για ρομαντζάδα στα δυο του επίπεδα το εστιατόριο του Βασίλη Βασιλείου πίσω από τη Μητρόπολη. Το δείπνο των ερωτευμένων στην προκειμένη ξεκινάει με μια φωλιά από τραγανό παντζάρι με σπαγγέτι λαχανικών, χτένι σοτέ και γλάσο από passion fruit, για να συνεχίσει με τόνο τατάκι, sobrasade de Mallοrca και ταλιατέλες από σπαράγγια, κριθαρότο με γαρίδες με αστεροειδή γλυκάνισο και πορτοκάλι, αλλά και ψαρονέφρι σοτέ με γλάσο αγριοκέρασου, πατάτες Roosevelt και πουρέ καρότου με βασιλικό. Το επιδόρπιο; Σεμιφρέντο βανίλιας με φράουλες (€ 40 το άτομο, wine matching € 20).

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 4

Στην «Αλεξάνδρα»...
Στο φιλικό, μοντέρνο εστιατόριο του πάρκου των Παναθηναίων το μενού της αγάπης είναι ελληνικό και αρκετά οικονομικό. Η αρχή γίνεται με χορτόσουπα με μαραθόριζα και φρέσκο τυρί, σαλάτα με σος από μπαλσάμικο και μέλι και χαλούμι στη σχάρα με κυπριακή πίτα. Αμέσως μετά έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε χοιρινό μενταγιόν με μοσχολέμονο και μανιτάρια, πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και στικς κολοκυθιού ή ένα κριθαρώτο με γαρίδες, ενώ το επιδόρπιο είναι πανακότα. Κοστίζει € 22 το άτομο και περιλαμβάνει ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 5

«Στο Τ-Square»...
To καλαίσθητο bar-restaurant του Γκολφ της Γλυφάδας γιορτάζει με το δικό του τρόπο την ημέρα των ερωτευμένων, με ένα ρομαντικό δείπνο a la carte με την υπογραφή του πολύ καλού Γιάννη Στανίτσα (βλ. λόγου χάρη ταρτάρ σολομού με wasabi, yuzu και καρπάτσιο ρέβας, ταλιολίνι με κουκουνάρι, σταφίδες και γραβιέρα Νάξου, φιλέτο σολομού με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με wasabi ή κότσι από κατσικάκι στο φούρνο με χυλοπίτες και φρέσκια λεβάντα) και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Μισιρλή.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 6

Στην «Trapezaria»...
Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος προς τιμήν του Άγιου του έρωτα ετοιμάζει ένα μενού όπου η «πρώτη ματιά» είναι βασιλικό χτένι με σαμπαγιόν και νιόκι παντζάρι, το «πρώτο ραντεβού» μια κρέμα αβοκάντο με σεβίτσε γαρίδας, η «συνέχεια» γράφεται με μοσχαρίσιο μάγουλο και γλυκοπατάτα και με κόκορα μπρεζέ και κανελόνι, ενώ «για πιο μετά» υπάρχει σοκολάτα γάλακτος με γεμιστά δαμάσκηνα και σορμπέ βατόμουρο (€ 35 το άτομο, wine pairing € 20). Το πρώτο seating είναι στις 7.30 μ.μ. και το δεύτερο στις 10.15 μ.μ.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 7

Στο «Sale & Pepe»...
Και στο ιταλικό εστιατόριο του Ιβάν Οταβιάνι στο Κολωνάκι έχουν διαμορφώσει για τις 14/2 ένα ειδικό μενού. Στο τραπέζι θα πέσουν νιόκι με γλυκιά γκογκοντζόλα και καρύδια και σουφλέ από μελιτζάνα με ψητές γαρίδες, για να ακολουθήσουν είτε ραβιόλι γεμιστά με κολοκύθα είτε μαλταλιάτι alla Russa, με καπνιστό σολομό. Στη συνέχεια έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψάρι alla mediterranea, στήθος κοκοτάκι ή μάγουλο μοσχαρίσιο σιγομαγειρεμένο με κάστανα γλασέ, ενώ και το φινίρισμα έχει δίλημμα: ή φοντάν σοκολάτα με φρέσκιες φράουλες ή σιτσιλιάνικο κανόλι με γλυκό ανθότυρο και αποξηραμένα φρούτα. Το δείπνο κοστίζει € 40 το άτομο.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 8

Στη «Σπονδή»
Μια πρόταση σύγχρονης γαλλικής γαστρονομίας –για γκουρμέ Βαλεντίνους! – κάνει το διάσημο εστιατόριο του Παγκρατίου. Στο Valentine’s day menu φουαγκρά με σοκολάτα Xocopili και πορτοκάλι, μους σφυρίδας με ζωμό κρεμμυδιού και άγριων βοτάνων, μπαρμπούνι με μαύρη ελιά, μους μελιτζάνα και πορτοκάλι, μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με ζωμό τρούφας, σαμπαγιόν καφέ και τάρτα μανιτάρι, καθώς επίσης και τυρί Tete de Moine και παλαιωμένη Mimolette με μούσλι από ξερά φρούτα και, στο φινάλε, σοκολάτα «του Αγίου Βαλεντίνου» (μενού 6 πιάτων € 110 το άτομο, μενού 4 πιάτων –χωρίς σφυρίδα και τυρί – € 80 το άτομο).

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 9

Στο «Breeder Feeder»...
Χορτοφαγική η αγάπη στο εστιατόριο της γκαλερί Τhe Breeder στο Μεταξουργείο, με το foreplay dinner που σχεδίασε η Χριστίνα Κοτσιλέλου για τις 14/2 να παίζει με τις αφροδισιακές τροφές και τα μπαχαρικά. Κάπως έτσι τίθενται στην υπηρεσία του έρωτα αποξηραμένο βερίκοκο, κατσικίσιο τυρί, θυμάρι και φουντούκι, μια σούπα κάστανο, μανιτάρι porcini και crimini, πράσο και εστραγκόν, μια σαλάτα με φινόκιο, γκρέιποφρουτ, αμύγδαλο, μέντα και τσίλι, νιόκι γλυκοπατάτας με brown butter, φασκόμηλο και παρμεζάνα, αλλά και μια πάβλοβα με σοκολάτα, βανίλια και σιρόπι φραμπουάζ. Το μενού κοστίζει € 30 το άτομο.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 10

Στο «Safka»…
… ο έρωτας περνάει από τον (ευρωπαϊκό Βορρά). Στο μενού του σεφ του nordic εστιατορίου στο Μεταξουργείο, αφού πιείτε την πρώτη γουλιά του αφρώδους κρασιού σας, θα επιλέξετε για αρχή μεταξύ μπουγιαμπέσας με μύδια, μπακαλιάρο και γαρίδες αρωματισμένης με σαφράν, βανίλια και lemongrass και φινλανδέζικα μπλίνι από φαγόπυρο, gravlax, μανιτάρια, κρεμμύδι και βούτυρο noisette. Η συνέχεια κρύβει άλλο δίλημμα: κόντρα από μοσχάρι γάλακτος με πουρέ σελινόριζας ή σπιτικά καπνισμένος σολομός με ραγού πατάτας-παντζαριού και σάλτσα bearnaise με ρέγκα. Όσο για το επιδόρπια, είναι υγρό κέικ σοκολάτας με σιγομαγειρεμένα αχλάδια, καραμέλα βουτύρου, crumble αμυγδάλου και φρούτα του δάσους (€ 43 το άτομο)

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 11

Στο «Τηλέμαχος Barbeque Club»…
Ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται κεφάτος: φέρνει τους Walkman the Band και τη δική τους προσέγγιση γνωστών τραγουδιών των 90’s (βλ. Βίσση, Καρβέλα, Μπίγαλη, Αλέξια, Ευρυδίκη, Ρακιντζή κ.α.). Κι αν η μουσική γκάμα εναλλάσσει pop, rock, dance, latin, disco, reggae και eurovision songs, η κρεατική γκάμα κινείται από κρεατόσουπα σε ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο και καρπάτσιο μοσχάρι με σαλάτα ρόκας, και από εκεί σε πράσινη σαλάτα με σάλτσα πορτοκαλιού, γαλλικές πατατούλες στη γάστρα και φιλέτο Chateaubriand, με μια μους πορτοκαλιού για επιδόρπιο. Το μενού της βραδιάς κοστίζει € 40 το άτομο.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 12

Στους «Ορίζοντες Λυκαβηττού»…
Είναι από τα πιο ρομαντικά σημεία της Αθήνας –έχει πραγματικά την πόλη στα πόδια του αυτό το εστιατόριο. Εκτός από τη φοβερή θέα, θα χαρείτε κι ένα μενού (€ 39) που περιλαμβάνει σούπα σελινόριζας με ξινόμηλο και καρύδια, κριθαρότο με καραβίδες, άρωμα μαστίχας και αυγά αχινού, πράσινη σαλάτα με προσούτο, μανιτάρια μαριναρισμένο και κουκουνάρι, χοιρινά φιλετάκια σε κρούστα μυρωδικών με πατάτες chateau και σάλτσα με φρούτα του δάσους. Όσο για το φινάλε, είναι ένας «σοκολατένιος πειρασμός».

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 13

Στο «Όμικρον»...
Kαι στο εστιατόριο της Κηφισιάς ο σεφ Νίκος Μαγγανάς και η ομάδα του Ομίλου Καστελόριζο προτείνουν ένα ερωτικό δείπνο για δύο: σούπα παντζαριού με τζίντζερ, φρέσκο κόλιανδρο και τραγανό μπέικον, τραγανή μπρουσκέτα με μαριναρισμένη τσιπούρα, μουσελίν φινίκιο και μπρικ, σαλάτα εποχής με ανθότυρο, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ φρούτων του δάσους, σιγοψημένο χοιρινό με λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών και, για το τέλος, μια «σοκολατένια αμαρτία» με φράουλες. Το μενού κοστίζει € 28 το άτομο.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 14

Στο «Luna Rossa»…
Ο Ντανίλο Πετρίνι μαγειρεύει, ειδικά για τους Βαλεντίνους, pasta e… amore, κι ο Αλέξανδρος Πετρίνι κρατάει το οινικό σεγκόντο. Στο ζεστό ιταλικό εστιατόριο της Καλλιθέας στις 14/2 θα σας καλωσορίσουν με ένα ποτήρι Prosecco και καναπεδάκια και θα συνεχίσουν με antipasto all’italliana (με ανάμεικτα διαλεκτά αλλαντικά), φρέσκα ανιολότι με κιμά και φρέσκια μαύρη τρούφα ή φρέσκα φετουτσίνι με πορτσίνι, ψητό μοσχαράκι με μυρωδικά και πατάτες φούρνου και ένα τιραμισού-καρδιά. Το ρομαντικό μενού –4 πιάτα και 4 κρασιά– κοστίζει € 50 το άτομο.

15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 15

Στο «Musique Café & More»…
Mενού για δύο ετοιμάζει και το μοντέρνας αισθητικής café-bar-restaurant στο τρίστρατο Αρχελάου-Αμύντα-Αρριανού: ορεκτικό και σαλάτα επιλογής σας, ψαρονέφρι ψητό, με πουρέ γλυκοπατάτας-σελινόριζας, λαχανικά σοτέ και σάλτσα ψητού με μαυρομάτικα φασόλια, σοκολατένιο γλυκό και λικέρ μαστίχας. Κοστίζει € 32, ήτοι € 16 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

The Breeder

Ιάσονος 45, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Fuga

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.