«Root artspace» σε πρώτη προβολή

Γκαλερί, art shop, βινύλια, φιλμάκια, ποτό και φαγητό: ένας χώρος με πολυκατευθυντήρια δυναμική φέρνει νέα δεδομένα στο Θησείο.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή

Γκαλερί, art shop, βινύλια, φιλμάκια, ποτό και φαγητό: ένας χώρος με πολυκατευθυντήρια δυναμική φέρνει νέα δεδομένα στο Θησείο.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή - εικόνα 1
To interior design του χώρου έχει την υπογραφή του Μιχάλη Καραμούζη

Άνοιξε στο ιστορικό νεοκλασικό της Ηρακλείτου που στέγαζε τον περίφημο «Στάβλο» με στόχο να λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης και πλατφόρμα για νέες/δημιουργικές ιδέες. Το νιώθεις με το που μπαίνεις: διακοσμημένο με φυσικά υλικά, με τους πίνακες, τα έπιπλα και τα φωτιστικά του να υπογράφουν σύγχρονοι καλλιτέχνες, με γκαλερί, art shop , μια αίθουσα προβολών κι ένα μικρό κατάστημα βινυλίων, το «Root artspace» είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να προτρέπει μια ελεύθερη ροή, έναν συσχετισμό ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων. Κι είναι ανοικτό σε προτάσεις.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή - εικόνα 2
Λεπτομέρεια - by ANKA

Ένα γόνιμο blending, πέρα από το ό,τι είναι ωραίο σαν σκεπτικό, είναι ακόμη πιο ωραίο όταν το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά σου (μια έκθεση κανονίστηκε όντως δύο βήματα από εκεί που έπινα το τσάι μου). Πριν τρεις μέρες άνοιξαν οι πόρτες. Έτοιμο και ταυτόχρονα work in progress, το «Root artspace» έχει μια ωραία αίσθηση ρευστότητας, εξερεύνησης. Σε μια μικρή τηλεγραφική αναμετάδοση μπορώ να απαριθμήσω διάφορες μικρές (κατα)στάσεις: τα μεγάλα και μικρά ξύλινα τραπέζια, τα φωτιστικά του Μιχάλη Καραμούζη, τα έργα της Διονυσίας Αναστασιάδη, οι φιγούρες της ΑΝΚΑ στις πόρτες, τα παραθυρόφυλλα έξω από το Rooted Records όπου μπορείς να δισκο-μετρήσεις funk, ψυχεδέλειες, jazz, blues και avant garde, το μπαλκόνι, το πλακόστρωτο της εσωτερικής αυλής, το μικρό κελάρι με τα κρασιά, το μουσικό πρόγραμμα που τοιχοκολλήθηκε σε δύο σημεία, τα μελλούμενα workshops, το τριήμερο film festival ονόματι Zero Editions που ετοιμάζεται (25-27/2) και θα' ναι free.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή - εικόνα 3
Το "μπαλκόνι" του Roots artspace κι ένα μικρό peek στη γκαλερί

Η γευστική προσέγγιση της Αυγερίας Σταπάκη κινείται στον άξονα ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συστήνει στο αθηναϊκό κοινό μια βατή και νόστιμη προσέγγιση της Paleo diet –Paleo friendly θα στην πουν– που κεντράρει στις φρέσκες και ακατέργαστες πρώτες ύλες (ό,τι πρέπει για το μεταβολισμό) χωρίς να ξενίζει, με τα ροφήματα και τα κοκτέιλ του Γιάννη Σαμαρά να ακολουθούν την ίδια λογική. Βιταμίνες, πρωτεΐνες, άρνηση εισόδου σε γλουτένη και ζάχαρη είναι καλή βάση, κι αν κρίνω από ένα καυτερούτσικο σεβίτσε μυλοκόπι που δοκίμασα, ένα συνδυασμό γλυκοπατάτας με κουκουνάρι, σταφίδες και ροκφόρ, και μια πίτσα με τραγανή ζύμη από χαρουπάλευρο, μοτσαρέλα buffala, προσούτο και λάδι τρούφας, δείχνει νόστιμος κι ανάλαφρος ο μεσογειακής κατεύθυνσης... φιλο-νεο-πρωτογονισμός. Περισσότερα σύντομα -μια μικρή στάση έκανα.

Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".