Η καντίνα της Μαβίλη δεν είναι πια τετράτροχη

Κι όμως είναι πάντα εκεί, στην πλατεία από την οποία ξεκίνησε το 1989.

Η καντίνα της Μαβίλη δεν είναι πια τετράτροχη

Κι όμως είναι πάντα εκεί, στην πλατεία από την οποία ξεκίνησε το 1989, για να συμπορευτεί και να αναπτυχθεί μαζί με την αθηναϊκή νύχτα. Η άδεια του αυτή τη φορά δεν ανανεώθηκε, αλλά ο κύριος Γιάννης Οικονομίδης μετέφερε τα σπέσιαλ hot dogs με το γνωστό λουκάνικο, βραστό ή ψητό, τα σάντουιτς με τα σουβλάκια και τις γλυκές και αλμυρές κρέπες του στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στο νούμερο 3 της Σούτσου, μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν η καντίνα του δηλαδή. «Ο νόμος έχει αλλάξει. Για να παραχωρηθούν οι νέες άδειες καντινών σε δημόσιο χώρο πρέπει να υπάρχει χώρος εισόδου-εξόδου των αυτοκινήτων» εξηγεί, προσθέτοντας ότι «πάντα υπήρχαν προβλήματα, όσον αφορά τις άδειες, εμπλέκονται πολλοί φορείς, παίζουν ρόλο κι οι αγκυλώσεις του συστήματος». «Από τέσσερις ρόδες σε τέσσερις τοίχους», συνεχίζει, περιγράφοντας τη διάδοχη κατάσταση. Τη βλέπει σαν συνέχεια –εξάλλου η σχέση με τη Μαβίλη, μετά από τόσα χρόνια είναι και συναισθηματική. Γύρω στις 7 και κάτι το βράδυ ανοίγει τα ρολά. Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα τον βρείτε στο πόστο του^ τη μεταμεσονύχτια βάρδια την αναλαμβάνουν κάποια παιδιά που είναι μαζί του χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.