Δύο workshops για τον καφέ

Μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει η Taf στο χώρο του Θεάτρου 104 την Κυριακή 1/2 με τον specialty coffee, αλλά και τους ανθρώπους του, στο επίκεντρο.

Δύο workshops για τον καφέ

Μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει η Taf στο χώρο του Θεάτρου 104 την Κυριακή 1/2. Με τον specialty coffee, αλλά τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω του, στο επίκεντρο.

Δύο workshops για τον καφέ - εικόνα 1
Από τα γυρίσματα του φιλμ στο Σαν Φρανσίσκο

Εξειδικευμένη στον καφέ ανώτερης ποιότητας (specialty), η Taf προωθεί εδώ και χρόνια την κουλτούρα του καφέ και τις απευθείας σχέσεις με τους καλλιεργητές (Direct Relationship Coffee). Και την ερχόμενη Κυριακή 1/2 διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τετράωρη εκδήλωση για στο χώρο του Θεάτρου 104 στην Ευμολπιδών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης των κοινοτήτων της Ρουάντας με τις οποίες συνεργάζεται.

Στο πρώτο workshop της ημέρας («Sensory Skills»), με τον CEO της Taf Γιάννη Ταλούμη, θα δείτε τον καφέ ως μια πολύ-αισθητηριακή εμπειρία, ξεκινώντας από τα αρώματα και την προέλευσή τους και περνώντας, βήμα-βήμα, στις οξύτητες, στο σώμα και στην επίγευση, ενώ μετά από ένα δεύτερο σεμινάριο που εστιάζει στον τέλειο καφέ φίλτρου («The champion’s brew method), από τον πρωταθλητή του World Brewers Championship Στέφανο Δωματιώτη, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε πρώτη προβολή το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Brandon Loper «A film about coffee». Η κάμερά του διεισδύει στον κόσμο του καφέ specialty, από τον κόκκο μέχρι το φιλιτζάνι, από τον καλλιεργητή μέχρι τον barista, κι από τις φάρμες της Ονδούρας και της Ρουάντας μέχρι τα cafes του Τόκιο, του Πόρτλαντ, του Σιατλ, του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης. Μετά το φιλμ θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή espresso και brew από τους baristas της Taf. Η είσοδος είναι € 12 κι η ώρα προσέλευσης 12.30 το μεσημέρι.

*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για την προβολή της ταινίας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας, στέλνοντας ένα e-mail με το όνομα και το τηλέφωνό σας στο pr@cafetaf.gr ή καλώντας στο 2106218172. Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερες πληροφορίες

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.