Αν δεν τον ξέρετε, αξίζει να τον γνωρίσετε. Γιατί ο Αλέξανδρος είναι ένας νεαρός σεφ που ήρθε στην Αθήνα με μερικούς γαστρονομικούς άσους στο μανίκι.
Παρότι δεν είναι πολύ γνωστός στο αθηναϊκό κοινό, ο 28χρονος Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την εμπειρία σημαντικών κουζινών του εξωτερικού (βλ. «Αrpege», «Helenne Darroze», «Εpicure» του Le Βristol, «L’ Astrance») αλλά και ικανή παρουσία σε ελληνικό έδαφος, με τελευταίες στάσεις το «Περιβόλι» στη Σαντορίνη, αλλά και το «Calypso» στην Ελούντα, όπου επιβραβεύτηκε για τις μαγειρικές επιδόσεις του με Χρυσό Σκούφο. Τώρα, που ετοιμάζει στην περιοχή του Caravel το δικό του εστιατόριο μαζί με δύο φίλους/συνεργάτες, είναι ιδανική ευκαιρία να τον γνωρίσετε καλύτερα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στις 20/2, με δύο μενού-cartes blanches, τριών και πέντε πιάτων, με αρκετές εμβόλιμες μικρές εκπλήξεις (τύπου amuse bouche), κι ένα μικρό a la carte για τους μη… τολμηρούς. Το concept ακούγεται ωραίο. Από τη μια έχει μια ίντριγκα το να μην ξέρεις τι ακριβώς θα φας, μια που αυτό θα αλλάζει σχεδόν καθημερινά, από την άλλη ο νεαρός κύριος Τσιοτίνης έχει καλά εχέγγυα: απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, η κουζίνα του είναι παιχνιδιάρικη, μοντέρνα μεν με τη φινέτσα του κλασικισμού δε, και χρησιμοποιεί πολύ δημιουργικά τα ελληνικά/τοπικά υλικά. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.