Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με δικό του εστιατόριο

Αν δεν τον ξέρετε, αξίζει να τον γνωρίσετε. Γιατί ο Αλέξανδρος είναι ένας νεαρός σεφ που ήρθε στην Αθήνα με μερικούς γαστρονομικούς άσους στο μανίκι.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με δικό του εστιατόριο

Αν δεν τον ξέρετε, αξίζει να τον γνωρίσετε. Γιατί ο Αλέξανδρος είναι ένας νεαρός σεφ που ήρθε στην Αθήνα με μερικούς γαστρονομικούς άσους στο μανίκι.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με δικό του εστιατόριο - εικόνα 1

Παρότι δεν είναι πολύ γνωστός στο αθηναϊκό κοινό, ο 28χρονος Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την εμπειρία σημαντικών κουζινών του εξωτερικού (βλ. «Αrpege», «Helenne Darroze», «Εpicure» του Le Βristol, «L’ Astrance») αλλά και ικανή παρουσία σε ελληνικό έδαφος, με τελευταίες στάσεις το «Περιβόλι» στη Σαντορίνη, αλλά και το «Calypso» στην Ελούντα, όπου επιβραβεύτηκε για τις μαγειρικές επιδόσεις του με Χρυσό Σκούφο. Τώρα, που ετοιμάζει στην περιοχή του Caravel το δικό του εστιατόριο μαζί με δύο φίλους/συνεργάτες, είναι ιδανική ευκαιρία να τον γνωρίσετε καλύτερα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στις 20/2, με δύο μενού-cartes blanches, τριών και πέντε πιάτων, με αρκετές εμβόλιμες μικρές εκπλήξεις (τύπου amuse bouche), κι ένα μικρό a la carte για τους μη… τολμηρούς. Το concept ακούγεται ωραίο. Από τη μια έχει μια ίντριγκα το να μην ξέρεις τι ακριβώς θα φας, μια που αυτό θα αλλάζει σχεδόν καθημερινά, από την άλλη ο νεαρός κύριος Τσιοτίνης έχει καλά εχέγγυα: απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, η κουζίνα του είναι παιχνιδιάρικη, μοντέρνα μεν με τη φινέτσα του κλασικισμού δε, και χρησιμοποιεί πολύ δημιουργικά τα ελληνικά/τοπικά υλικά. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.