Έξι μαγικοί ζωμοί-αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν στο τραπέζι έξι αθηναϊκών εστιατορίων θαλπωρή, νοσταλγία, γαλήνη και χειμωνιάτικη νοστιμιά.
Mama Roux
Φέτος το χειμώνα η Sandra Berten φτιάχνει μια πολύ ωραία σούπα κολοκυθιών, πράσινη και… θαλασσινή, με ζωμό από μύδια, μερικά από τα οποία σερβίρονται, συνοδεύοντάς την, πάνω σε φρυγανισμένο, τραγανό σκορδόψωμο. Θα την πετύχετε στις σούπες ημέρας.
Βασίλαινας
Η ντελικάτη βελουτέ κολοκύθας που μοσχοβολάει κανέλα και κάρδαμο κρύβει μια έκπληξη: ένα χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με σέσκουλα και μυρώνια, που την πλουτίζει κρατώντας την ανάλαφρη, ενώ η οξύτητα ισοφαρίζει τις γλυκές νότες των μπαχαρικών.
Ουζομπάρ
Αυτή η κακαβιά που σερβίρεται απρόσμενα σε νεροπότηρο έχει μέσα της το απόσταγμα των ψαριών που σιγοβράζουν μαζί με πατάτες, καρότα και άλλα λαχανικά μέχρι να λιώσουν. Αποτέλεσμα ένας πυκνός γευστικότατος ζωμός, που τον χρησιμοποιούν ακόμη και σ’ ένα εξαιρετικό ριζότο.
Βλάσσης
Πώς φαντάζεσαι μια κοτόσουπα με αλανιάρικο πουλί απ’ το χωριό; Έτσι ακριβώς, σαν βελούδινο βάλσαμο για το χειμώνα, είναι η κλασική, πληθωρική κοτόσουπα αυτής της cult γαστροταβέρνας. Ξινούτσικη και αβγοκομμένη με μαεστρία.
Τηλέμαχος BBQ Club
Κάθε γουλιά από αυτήν τη μερακλίδικη σούπα με αρνίσια ποδαράκια έχει βαθιά νοστιμιά και με λίγο λευκό ξίδι από αυτό που προτείνει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης η ματ γεύση της φωτίζεται^ τα ποδαράκια… λουκούμι.
Παπαϊωάννου
Είναι μαγκιά η ψαρόσουπα του Γιώργου Παπαϊωάννου. Εξαιρετικός πυκνός ζωμός από πετρόψαρα και γαρίδες, ελαφρά χυλωμένος από τις ζελατίνες τους και με τη γεύση τους έντονα γραμμένη. Τρυφερά al dente καρότα και πατάτες και ψάρι άψογα αχνισμένο.