6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης

Έξι μαγικοί ζωμοί-αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν στο τραπέζι έξι αθηναϊκών εστιατορίων θαλπωρή, νοσταλγία, γαλήνη και χειμωνιάτικη νοστιμιά.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης

Έξι μαγικοί ζωμοί-αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν στο τραπέζι έξι αθηναϊκών εστιατορίων θαλπωρή, νοσταλγία, γαλήνη και χειμωνιάτικη νοστιμιά.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 1
Σούπα κολοκυθιών στο Mama Roux

Mama Roux
Φέτος το χειμώνα η Sandra Berten φτιάχνει μια πολύ ωραία σούπα κολοκυθιών, πράσινη και… θαλασσινή, με ζωμό από μύδια, μερικά από τα οποία σερβίρονται, συνοδεύοντάς την, πάνω σε φρυγανισμένο, τραγανό σκορδόψωμο. Θα την πετύχετε στις σούπες ημέρας.

Βασίλαινας
Η ντελικάτη βελουτέ κολοκύθας που μοσχοβολάει κανέλα και κάρδαμο κρύβει μια έκπληξη: ένα χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με σέσκουλα και μυρώνια, που την πλουτίζει κρατώντας την ανάλαφρη, ενώ η οξύτητα ισοφαρίζει τις γλυκές νότες των μπαχαρικών.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 2
Κακαβιά σε νεροπότηρο στο Ουζομπάρ. Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Ουζομπάρ
Αυτή η κακαβιά που σερβίρεται απρόσμενα σε νεροπότηρο έχει μέσα της το απόσταγμα των ψαριών που σιγοβράζουν μαζί με πατάτες, καρότα και άλλα λαχανικά μέχρι να λιώσουν. Αποτέλεσμα ένας πυκνός γευστικότατος ζωμός, που τον χρησιμοποιούν ακόμη και σ’ ένα εξαιρετικό ριζότο.

Βλάσσης
Πώς φαντάζεσαι μια κοτόσουπα με αλανιάρικο πουλί απ’ το χωριό; Έτσι ακριβώς, σαν βελούδινο βάλσαμο για το χειμώνα, είναι η κλασική, πληθωρική κοτόσουπα αυτής της cult γαστροταβέρνας. Ξινούτσικη και αβγοκομμένη με μαεστρία.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 3
Σούπα με αρνίσια ποδαράκια στο Τηλέμαχος BBQ Club. Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Τηλέμαχος BBQ Club
Κάθε γουλιά από αυτήν τη μερακλίδικη σούπα με αρνίσια ποδαράκια έχει βαθιά νοστιμιά και με λίγο λευκό ξίδι από αυτό που προτείνει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης η ματ γεύση της φωτίζεται^ τα ποδαράκια… λουκούμι.

Παπαϊωάννου
Είναι μαγκιά η ψαρόσουπα του Γιώργου Παπαϊωάννου. Εξαιρετικός πυκνός ζωμός από πετρόψαρα και γαρίδες, ελαφρά χυλωμένος από τις ζελατίνες τους και με τη γεύση τους έντονα γραμμένη. Τρυφερά al dente καρότα και πατάτες και ψάρι άψογα αχνισμένο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.