«Οcean Βasket»: Από την Πρετόρια στη Γλυφάδα

Η διεθνής αλυσίδα casual ψαροφαγίας που ξεκίνησαν το 1985 δύο Έλληνες της Νοτίου Αφρικής ήρθε και στην Αθήνα.

«Οcean Βasket»: Από την Πρετόρια στη Γλυφάδα

Η διεθνής αλυσίδα casual ψαροφαγίας που ξεκίνησαν το 1985 δύο Έλληνες της Νοτίου Αφρικής ήρθε και στην Αθήνα.

«Οcean Βasket»: Από την Πρετόρια στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Το πρώτο τους «καλάθι» οι αδερφοί Φατς και Τζορτζ Λαζαρίδης το γέμισαν στην Πρετόρια πριν από 20 χρόνια. Τώρα τα «Ocean Basket» έχουν φτάσει τα 160 στην Αφρική κι έχουν επεκταθεί στο Μαυρίκιο, στο Ντουμπάι και στην Κύπρο πριν ανοίξουν τις πόρτες τους στη Γλυφάδα, στο χώρο που άλλοτε στέγαζε το «Far East» και τελευταία το «Route Nationale 7». Το σήμα κατατεθέν του «ωκεάνιου» concept, που αποδίδει μια casual, προσιτή οικονομικά όψη της θάλασσας. είναι μια σειρά από συνδυαστικά τηγανάκια και πιατέλες (για δύο, για τρεις και πάει λέγοντας), φορτωμένες ψάρια και θαλασσινά –γαρίδες σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, καλαμάρια, μπακαλιάρο κ.α.– πλαισιωμένα με πατάτες τηγανιτές και ρύζι. Εκτός από τα της σχάρας και του τηγανιού υπάρχει και το sushi bar με κυλιόμενο ιμάντα, ενώ, σε ελληνικό έδαφος, προστίθενται και πληθαίνουν σιγά-σιγά και οι ουζομεζεδες.

Λαζαράκη 61 & Πανδώρας, Γλυφάδα, 2108983183.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".