Κωσταντώνηδες: Η γοητεία της γειτονιάς

Σ’ αυτή την ψαγμένη ταβέρνα της Ν. Ιωνίας έρχονται από μακριά για το εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, αλλά και για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, τη γλυκιά ατμόσφαιρα και την ωραία μουσική.

Κωσταντώνηδες: Η γοητεία της γειτονιάς

Σ’ αυτή την ψαγμένη ταβέρνα της Ν. Ιωνίας έρχονται από μακριά για το εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, αλλά και για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, τη γλυκιά ατμόσφαιρα και την ωραία μουσική.

Κωσταντώνηδες: Η γοητεία της γειτονιάς - εικόνα 1

Μου αρέσουν τα μαγαζιά που έχουν άρωμα γειτονιάς, και οι «Κωσταντώνηδες», κέντρο απόκεντρο στη Νέα Ιωνία, έχουν αυτή την αύρα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και εξωτερικά, καθώς αρκετά από τα παλιά προσφυγικά σπίτια, ανάμεσα στις πολυκατοικίες, καρυκεύουν την περιοχή. Βρέθηκα εκεί μια Κυριακή μεσημέρι και με το που μπήκα με τύλιξε η ζεστασιά του χώρου κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ωραία πέτρα, αίσθηση σπιτιού, πολυσυλλεκτικότητα στις καρέκλες, ζωντανή μουσική με κιθάρα και μπουζούκι και ο τενόρος της Λυρικής Χρήστος Δελητζώνας να τραγουδάει με τη βαθιά φωνή του παλιά νοσταλγικά λαϊκά – θα τον βρείτε επίσης Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Τους εκτίμησα τους «Κωσταντώνηδες» γιατί είναι τίμιο μαγαζί, με ευγενικά παιδιά στο σέρβις, πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής και πολλές γκουρμέ λεπτομέρειες. Οι σαλάτες λ.χ. είναι καλοφτιαγμένες με το κάθε φυλλαράκι τους νοτισμένο από ωραίο ντρέσινκγ. μου άρεσαν πολύ και η πολύχρωμη λαχανοσαλάτα με φαντεζί πινελιές από ξερά σύκα και σάλτσα πορτοκαλιού αλλά και η σκορδάτη πράσινη με γραβιέρα και πιπεριές Φλωρίνης. Είναι και οι δύο από τα νέα πιάτα, που αποτελούν το 30% του καταλόγου. Ο σεφ Δημήτρης Πανάς προσέχει τις λεπτομέρειες και δημιουργεί μια κουζίνα νοστιμότατη, η οποία συνδυάζει οικειότητα και προσγειωμένη αναζήτηση. Φαίνεται στο κορυφαίο πιάτο του μαγαζιού που είναι από μόνο του λόγος για να έρθεις μέχρι τη Νέα Ιωνία. ο λόγος για το ωραιότατο κριθαρότο με νοστιμάδα βοδινής ουράς που σιγοβράζει 9-10 ώρες και δέχεται σωστή δόση από λάδι τρούφας. Φαίνεται όμως και σε άλλα. το τηγάνι π.χ. είναι πολύ σωστό, αν κρίνω από τους στεγνούς και τραγανούς γκιουζλεμέδες, τα τυροπιτάκια της Μυτιλήνης και από τις κρεμμυδοτηγανίτες με ξερή μυζήθρα.

Η πολίτικη απόχρωση εκφράζεται με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και με τον μεζέ να έρχεται σε αλουμινένιο τηγανάκι με κοκκινιστό σουτζούκι και παστουρμά πάνω σε ψωμάκι. Η γκάμα των κρεατικών πλούσια: μυρωδάτη τηγανιά με μουστάρδα, θυμάρι και ξερό κόλιανδρο, ανάλαφρο και μυρωδάτο μπιφτέκι κοτόπουλο, μια πληθωρική τάβλα με ζουμερά κοντοσούβλια κοτόπουλου και χοιρινού και πικάντικα φρυγαδέλια ανάμεσα σε πίτες και ωραίες τηγανητές πατάτες, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο ξεκοκαλισμένο ελαφρύ οσομπούκο με χυλοπίτες. Στο φινάλε ήταν πολύ σωστό το προφιτερόλ και το γιαούρτι με σπιτικό γλυκό σταφύλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.