6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης

Έξι στάσεις κι έξι ωραίες καταστάσεις: από την Ερμού μέχρι το Κολωνάκι, από ένα τσιπουράκι μέχρι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και από ένα μερακλίδικο καγιανά με παστουρμά μέχρι ένα κομψό ριζότο.

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης

Έξι στάσεις κι έξι ωραίες καταστάσεις: από την Ερμού μέχρι το Κολωνάκι, από ένα τσιπουράκι μέχρι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και από ένα μερακλίδικο καγιανά με παστουρμά μέχρι ένα κομψό ριζότο.

Hug Pizza & Pasta Bar

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης - εικόνα 1

Κρυμμένο στο εμπορικό κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι, cosy, φιλικό, ιταλο-ελληνικά νόστιμο, προτείνει εκτός του a la carte κι ένα ειδικό after shopping menu μέχρι τις 31/12: με μόλις € 13 έχεις επιλογή σαλάτας, πίτσας ή ζυμαρικών κι ένα ποτήρι κρασί, είτε κόκκινο είτε λευκό.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης - εικόνα 2

Ένα νεοκλασικό, ένα ούζο, ένα σαγανάκι με παστουρμά ή σουτζούκι, μια φρέσκια σαλάτα... Το ατμοσφαιρικό «μεζετζίδικο» της Σωκράτους είναι ό,τι πρέπει μετά τα ψώνια στην κεντρική αγορά, αλλά μπορείς και να τα συνεχίσεις αγοράζοντας επιτόπου εκλεκτά ελληνικά αλλαντικά και τυριά.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης - εικόνα 3

Εκεί, στη Μητροπόλεως, αφήνεις για λίγο κάτω τις σακούλες και παίρνεις τη δόση σου σε ζεστή νεο-μπακαλική κι επίσης ζεστή ελληνική κουζίνα: ένας κόκορας μπαρδουνιώτικος π.χ., με χυλοπίτες και κεφαλοτύρι, με φόντο ράφια γεμάτα βαζάκια και κουτιά αλλά και απλίκες-κόσκινα.

Mono

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης - εικόνα 4

Πίσω από τη μητρόπολη, ιδανικό αν θέλεις να χαλαρώσεις μετά τη βαβούρα των σουλατσαδόρων shoppers της Ερμού συνδυάζοντας ένα ποτήρι κρασί από τη συλλογή του με ένα tataki τόνου με μοσχαρίσια κόντρα και σπαράγγια σοτέ ή ένα ανάλαφρο ριζότο με σπανάκι, γαρίδες και λάιμ.

Para Siempre

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης - εικόνα 5

Ραντεβού στον πεζόδρομο της Χάρητος με γιορτινή διάθεση και νέο μενού: κάθισε σε ένα stand ή στην μπάρα με τα πολύχρωμα πλακάκια, διάλεξε ένα ωραίο ποτήρι κρασί και δοκίμασε τα πουγκάκια με προσούτο και τυρί καμπράλες αλλά και τα μοσχαρίσια συκωτάκια σε χωριάτικο πιτάκι.

Nice ’n’ Easy

6 προτάσεις για after Xmas shopping bites στο κέντρο της πόλης - εικόνα 6

Μετά τo χάζι στις γιορτινές βιτρίνες του Κολωνακίου, κάνε μια στάση στο διατροφικά ανήσυχο all day στέκι της Σκουφά για κεφτεδάκια από βουβαλίσιο κιμά με γραβιέρα Νάξου και μια σαλάτα με superfood powers: λαχανικά, άγρια μούρα, σταφίδα και σάλτσα από κεφίρ και σινάπι.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.