Τhis is (Α Taste of) Smyrna

Με το «1903 A Taste of Smyrna», ο Ηλίας Σκουλάς μας πάει ταξίδι με γευστική χρονομηχανή στη Μπέλα Βίστα και τον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης του άλλοτε.

Τhis is (Α Taste of) Smyrna

Με το «1903 A Taste of Smyrna» που ανοίγει στη Γλυφάδα την Δευτέρα 15/12, ο Ηλίας Σκουλάς ετοιμάζεται να μας πάει ταξίδι με γευστική χρονομηχανή στη Μπέλα Βίστα και τον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης του άλλοτε.

Τhis is (Α Taste of) Smyrna - εικόνα 1

Έτοιμο είναι, επιτέλους, το boutique σμυρναίικο μεζεδοπωλείο του Ηλία Σκουλά και των συνεργατών του –και πάλι– στη Γλυφάδα. Με ψηφιδωτό πάτωμα, γκραβούρες της Σμύρνης των αρχών του περασμένου αιώνα στους τοίχους, αντικέ πορσελάνες, μαρμάρινα τραπέζια, ψαράκια καπνιστά σε in house καπνιστήριο, μια θαλασσινή παραλλαγή του χουνκιάρ μπεγεντί, μουσακά με τηγανητό κουνουπίδι χάβαρα πιλάβι και ακόμη πολλές «ξεχασμένες» συνταγές, το «1903 A Taste of Smyrna» σκοπεύει να μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι ψηλαφώντας τις εικόνες, τις γεύσεις και τις ιστορίες μιας κοσμοπολίτικης ελληνικής πόλης και φωτίζοντας μιαν άλλη εποχή. Ξεκινάει όπου να'ναι και θα είναι ανοικτό μεσημέρι-βράδυ. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Αγίου Ιωάννου 12 & Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 2108942177.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.