Χαλαρά, με μουσική κι αστεία, εκπαιδεύεσαι στη μαγειρική διασκεδάζοντας, με την καθοδήγηση ενός αγαπημένου και βραβευμένου σεφ. Μοιρασιά, επικοινωνία, γνώση, απόλαυση και επίκαιρα χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα.
Μ’ αρέσει πολύ το «Τhe Seminar Project» που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Λουκάκος, κάπως έτσι θα ήθελα να είναι η κουζίνα μου. Μεγάλη, λειτουργική, φωτεινή , χαρούμενη, με έναν μικρό κήπο στον εξωτερικό χώρο να την τροφοδοτεί με φρέσκα μυρωδικά και βότανα, περιτριγυρισμένη από βιβλιοθήκες και με προέκταση ένα μοντέρνο μοναστηριακό τραπέζι, μοιάζει ιδανικό μέρος να παίζεις μαγειρεύοντας και να δημιουργείς. Εδώ βεβαίως ακόμη και οι πρωτάρηδες παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στα μαθήματα των οποίων προΐσταται ο Γιάννης. Όχι με αυστηρότητα κριτή master chef, καθότι εδώ το κλίμα είναι χαλαρό, και ο στόχος να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς μια δημιουργική, ευχάριστη δραστηριότητα, που ανοίγει τις πόρτες της γευστικής απόλαυσης, αφήνοντας πίσω το άγχος της ημέρας. Για αυτό τα μαθήματα ξεκινούν με ένα ποτό και ένα κέρασμα, για να γνωριστείς με τους υπόλοιπους συμμαθητές. Μετά ο κόσμος χωρίζεται σε μικρές ομάδες και μαγειρεύουν όλοι μαζί τα εδέσματα του θέματος της ημέρας, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, συζητώντας, ακούγοντας μουσική, αστειευόμενοι, εξασκούμενοι και απολαμβάνοντας τη μαγειρική ως διαδικασία και εμπειρία. Στο τέλος φυσικά τα απολαμβάνουν όλοι μαζί, στο τραπέζι. Τα θέματα στις 20και 21/12 (επαναλαμβάνονται στις 27-28/12) είναι πολύ επίκαιρα («Γλυκίσματα των Χριστουγέννων», «Το Μενού για το Γιορτινό σας Τραπέζι», «Το Brunch της Πρωτοχρονιάς!», «Finger Food Party») οπότε φροντίστε να κλείσετε θέση εγκαίρως.
Ομήρου 18 Χαλάνδρι, 210 6812602.