Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια

Η νέα πρόταση στο χώρο των αγορών από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, εκτός από το ότι έρχεται γεμάτη δελεαστικές προτάσεις, λειτουργεί και ως γαστρονομικό ερέθισμα: δέκα γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια εμφανίζουν για χάρη της δημιουργικά yellow menus σε προνομιακή τιμή!

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια

Η νέα πρόταση στο χώρο των αγορών από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, εκτός από το ότι έρχεται γεμάτη δελεαστικές προτάσεις, λειτουργεί και ως γαστρονομικό ερέθισμα: δέκα γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια εμφανίζουν για χάρη της δημιουργικά yellow menus σε προνομιακή τιμή!

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 1

Το yellowday, η συναρπαστική υπηρεσία προσφορών που λανσάρει αυτόν το χειμώνα η Τράπεζα Πειραιώς, έρχεται να σας βάλει σε σταθερά κίτρινη τροχιά! Με μια απλή, δωρεάν εγγραφή στο www.yellowday.gr ή στη mobile εφαρμογή yellowday app θα βρεθείτε μπροστά σε ένα ολόκληρο σύμπαν συναρπαστικών, ποιοτικών προτάσεων σε προνομιακές τιμές, από εισιτήρια και πακέτα διακοπών, μόδα, τεχνολογία και είδη σπιτιού, σεμινάρια, βιβλία, σινεμά και παραστάσεις, spa, μασάζ, περιποίηση, ιδέες εξόδου… Μάλιστα, μόλις δημιουργήσετε ένα προφίλ με τις προτιμήσεις σας, θα μπορείτε μέσω του yellowday να ανακαλύψετε, όπου κι αν είστε, προσωποποιημένες προτάσεις που ταιριάζουν στο προσωπικό σας γούστο, έτοιμες να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη και προσδοκία σας.

Επιπλέον, οι χρήστες επιβραβεύονται για κάθε τους αγορά με πόντους και δώρα, αποκτώντας σημαντικά κίνητρα για να εντάξουν το yellowday στην καθημερινότητά τους, με διαγωνισμούς και αποκλειστικές εμπειρίες! Για την αγορά των ειδικών κουπονιών/QR codes μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτες όλων των τραπεζών, αν όμως πληρώσετε με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη), η τιμή που θα κληθείτε να πληρώσετε θα είναι ακόμη ευνοϊκότερη.

Εμείς θα σας προτείναμε να εγκαινιάσετε τη νέα σας αγαπημένη συνήθεια γαστρονομικά, με ένα ιδιαίτερο δείπνο συνοδεία κρασιού με τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση. Με αφορμή την άφιξη του yellowday, δέκα δυνατά αθηναϊκά εστιατόρια, τα «Αbovo», «Aleria», «Altamira», «Βασίλαινας», «Botrini’s», «F+W by Olivier Campanha», «Food Mafia», «Μimaya», «Mono Restaurant» και «Safka», εμπνέονται από το κίτρινο χρώμα και δημιουργούν δέκα ιντριγκαδόρικα yellow menus, τα οποία σερβίρονται δύο ημέρες την εβδομάδα από τη 1/12 μέχρι τις 21/12. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε για την κράτησή σας 2-3 ημέρες νωρίτερα, να δείξετε είτε μέσω της οθόνης του κινητού σας είτε σε μια εκτύπωση το QR code μόλις φτάσετε στο ρεστοράν που έχετε επιλέξει και να απολαύστε την πρώτη σας yellowday εμπειρία.

Abovo

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 2

Αρχική τιμή € 68 / yellow τιμή € 58 / Με κάρτα Πειραιώς € 48
Οι γευστικοί πειραματισμοί του Μιχάλη Νουρλόγλου στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο ρεστοράν του Κεφαλαρίου, κλεισμένοι σε κουκούλι σκουρόχρωμου μινιμαλιστικού ντιζάιν, κερδίζουν αβίαστα τις εντυπώσεις. Το δικό του yellow menu σερβίρεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

yellow menu
Κολοκυθόσουπα
Kαπνιστό χέλι στη σχάρα με πουρέ παντζάρι, άγρια χόρτα και εσπεριδοειδή
Σολομός φιλέτο sous vide με καρότο και passion fruit ή ριζότο Milanesa με αρνίσια γλυκάδια
Μπαμπάς με φρούτα του πάθους, κρέμα τυριού και σορμπέ πορτοκάλι. Συνοδεύονται με Πέτρινες Πλαγιές - Κτήμα Παλυβού (Chardonnay, Μαλαγουζιά), Άργυλος Γη - Κτήμα Χαρλαύτη (Αγιωργίτικο), λικέρ μαστίχας.

Altamira

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 3

Αρχική τιμή € 35 / yellow τιμή € 30 / Με κάρτα Πειραιώς € 25
Μπαράζ από εικόνες και μυρωδιές σε ένα εστιατόριο με δύο έδρες, στο Κολωνάκι και το Μαρούσι, που έχει ως φιλοσοφία τη γευστική περιπλάνηση. Ινδία, αραβικές χώρες, Μεξικό, Κίνα, το φαγητό­ εδώ είναι κανονικό ταξίδι. Το yellow menu ­σερβίρεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

yellow menu
Σαλάτα πράσινη (μαρούλια, αντίδια, καρότο, πράσινο μήλο, κάσιους, σαμπάλ ντρέσινγκ) ή Poblano (ντομάτα, καλαμπόκι, μαρούλι, φασόλια κόκκινα, κίτρινο τυρί και ξινή κρέμα) μέσα σε τραγανή τορτίγια
Σαμόσας (ινδικές πίτες γεμιστές με λαχανικά και πατάτες) ή Sabroso (τσιπς από καλαμπόκι με τυρί νάτσος, κιμά και γουακαμόλε) ή Τσιμιτσάνγκα (τηγανητή σταρένια τορτίγια γεμιστή με λιωμένο τυρί, κοτόπουλο, ντομάτα και ξινή κρέμα)
Καλάχε (αραβικές πίτες με δύο ειδών τυριά, πατέ ελιάς) ή Ταντούρι (φιλετάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι, τούρμερικ και ινδικά μπαχαρικά). Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι, νουντλς με λαχανικά και σος γλυκάνισου
Τούρτα Μεξικάνα, Μους πορτοκάλι, Νάριελ (γλυκό καρύδας με σοκολάτα). Συνοδεύονται με λευκό (Chardonnay και ­Ροδίτης) βιολογικό κρασί, κόκκινο (Cabernet και Merlot) βιολογικό κρασί, σανγκρία.

Aleria

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 4

Αρχική τιμή € 60 / yellow τιμή € 49 / Με κάρτα Πειραιώς € 39
Ασκήσεις καλού γούστου σε ένα βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόριο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Μεταξουργείο, όπου η κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη, όλο και πιο λεπτή κι ­εκφραστική, εξελίσσεται εντυπωσιακά. Το yellow menu σερβίρεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

yellow menu

Βελούδινη σούπα από καλαμπόκι, ψητές γαρίδες Αμβρακικού, απάκι και λάδι εστραγκόν / Άσπρο από Μαύρο - Κτήμα Χρυσοχόου (Λευκό Ξινόμαυρο)
Μπραντάδα μπακαλιάρου, μαρμελάδα κίτρινου παντζαριού, κρέμα γλυκού σκόρδου και σαλάτα σταμναγκάθι / Ήδυσμα Δρυός - Κτήμα Τέχνη Οίνου (Ασύρτικο)
Αρνίσιο κότσι μπρεζέ, τραχανάς με κρόκο Κοζάνης, πιπεριές Φλωρίνης και σαλάτα με αντίδια / Αϊβαλής (Αγιωργίτικο Νεμέα)
Κρέμα cheesecake με σάλτσα ανανά και crumble από κρίθινο παξιμάδι / Μοσχάτο Λήμνου - Κτήμα Χατζηγεωργίου.

Βασιλαινας

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 5

Αρχική τιμή € 49 / yellow τιμή € 40 / Με κάρτα Πειραιώς € 34
Με πολύχρονη ιστορία και ταυτόχρονα πιο ­μοντέρνο από ποτέ, το διακεκριμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόριο του Πειραιά είναι εξαιρετικό παράδειγμα εξέλιξης, ­τόσο αισθητικής όσο και γαστρονομικής. Ο πολύ καλός σεφ του εστιατορίου Ρενάτο­ ­Μεκόλι ετοιμάζει το yellow menu του κάθε ­Τρίτη και Τετάρτη.

yellow menu
Σούπα κίτρινης κολοκύθας αρωματισμένη με κύμινο και μοσχοκάρυδο / Κτήμα Αβαντίς Lenga 2014 ή La Gitana Manzanilla Sherry Bodegas
Κριθαρότο με φρέσκα μανιτάρια, μπουκίτσες κοτόπουλου, κίτρινη πιπεριά και λάδι τρούφας / Κτήμα Σκούρας Αρμύρα 2013
Γουρουνόπουλο 12 ωρών με ψητά λαχανικά, πουρέ γλυκοπατάτας και σος από δαμάσκηνα / Κτήμα Παλυβού - Νεμέα 2012
Cheesecake με ανανά και σος από μάνγκο / Samos Grand Cru 2011.

Botrini's

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 6

Αρχική τιμή € 52 / yellow τιμή € 45 / Με κάρτα Πειραιώς € 40

Βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας αλλά και υπερ-δημιουργικός, ο Έκτωρ Μποτρίνι­ παρουσιάζει στο εστιατόριό του πιάτα με γοητευτική προσωπικότητα και άψογη­ ­τεχνική. Το yellow menu σερβίρεται ­κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

yellow menu
Amuse bouche (Το καλωσόρισμα του chef)
Το δικό μας carpaccio ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα από παλαιά, σαλικόρνια και κουρκουμάς / Άκρες Σκούρα Λευκό (Μοσχοφίλερο, Ροδίτης)
Ριζότο­ από κίτρινο σε μαύρο / Άκρες Σκούρα Λευκό (Μοσχοφίλερο, ­Ροδίτης)
Κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής με αρωματικά βότανα, ψημένο στον πηλό με λεμονόφυλλα, pesto μανιταριών και tosta από συκωτάκια / Άκρες Σκούρα Ερυθρό (Cabernet sauvignon, Αγιωργίτικο)
Το μονοπάτι της σοκολάτας και οι νύξεις εσπεριδοειδών.

Food Mafia

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 7

Αρχική τιμή € 80 / yellow τιμή € 50 / Με κάρτα Πειραιώς € 40
Απρόοπτη, νόστιμη, με ευρεία ματιά, η κουζίνα του Ηλία Σκουλά λειτουργεί ως ιντριγκαδόρικο πεδίο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Το yellow menu σερβίρεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

yellow menu
Carbonara Criola: Μια κατακίτρινη αργεντίνικη κρεατόσουπα με κολοκύθα, καλαμπόκι, γλυκοπατάτα, ανοιχτόχρωμα ροδάκινα­ κι εξαιρετικής ποιότητας Black Angus μοσχάρι και μεδούλι­ / Όβηλος - Κτήμα Βιβλία Χώρα­
Φρέσκα χτένια ceviche με μάνγκο, ανανά και tiger’s milk / Escapades (Sauvignon)
Χοιρινό Iberico vindaloo: φρέσκο χοιρινό από την Ανδαλουσία στη γνωστή ινδική συνταγή με τις πορτουγέζικες ρίζες / Hahn (Pinot Noir)
Banoffee με κρόκο Κοζάνης, πολυνησιακά μάνγκο και μπανάνες / Ωμέγα - Κτήμα Άλφα.

F+W by Olivier Campanha

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 8

Αρχική τιμή € 58 / yellow τιμή € 45 / Mε κάρτα Πειραιώς € 33
Σύγχρονα καλαίσθητο, με ουσιαστική γαστρονομική κουλτούρα, το εστιατόριο του Olivier Campanha συνδυάζει υψηλές μαγειρικές ­επιδόσεις και οινική γνώση. Το yellow menu σερβίρεται κάθε Δευτέρα και Κυριακή.

yellow menu
Αβγά brouillade αρωματισμένα με λάδι τρούφας, σάλτσα Bordelaise και κύβοι αγάρ-αγάρ από Blue Curacao / Veuve du Vernay Brut
Risotto Acquerello με πουρέ καλαμποκιού, baby καλαμπόκι και σαντιγί / Cacadu Ridge (Chardonnay-Semillon)
Μυλοκόπι σοτέ με βούτυρο αρωματισμένο με πορτοκάλι και σαφράν, σπαγκέτι a la guitar, φύτρες κρεμμυδιού­ και ζελέ φρούτα του πάθους / Ακακίες­ 2014 Κυρ-Γιάννη
Μπισκότο Breton, κρέμα λεμονιού, σάλτσα από φρούτα του πάθους και καραμελωμένες φυσαλίδες / Muscat Vin Doux Naturelle ΕΟΣΣ Σάμου.

Mimaya

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 9

Αρχική τιμή € 38 / yellow τιμή € 35 / Με κάρτα Πειραιώς € 30
Προσεγμένο κι ευγενές εστιατόριο, φτιάχνει το δικό του γευστικό σινεμασκόπ με σταθερές μεσογειακές βάσεις κι ενδιαφέρουσες διεθνείς αναφορές. Το yellow menu σερβίρεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

yellow menu
Μπλίνις με παπάγια και καπνιστό σολομό με ζεστ λεμονιού
Ριζότο με σαφράν και μανιτάρια πορτσίνι με φλέικ παρμεζάνας
Χοιρινό ψαρονέφρι μαριναρισμένο με Cajun, γεμιστό με ψητές κίτρινες πιπεριές και φορμαέλα Αράχοβας ψητό στη σχάρα, σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα μουστάρδας Dijon με μέλι και φρέσκα μυρωδικά ή Σολομός φιλέτο ψητός στη σχάρα με κρούστα φουντουκιού, τζίν­τζερ και φρέσκα μυρωδικά με άρωμα και γεύση από τουρμερίκ, σερβιρισμένος με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένο κρεμμύδι με σάλτσα εσπεριδοειδών
Μάνγκο μους με γάλα καρύδας και γιαούρτι. Συνοδεύονται με Παλιό Κελάρι - Κτήμα ­Λαφαζάνη, Μαλαγουζιά ή Αγιωργίτικο.

Mono Restaurant

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 10

Αρχική τιμή € 55 / yellow τιμή € 49 / Με κάρτα Πειραιώς € 40
Στις παρυφές της Πλάκας, με γοητευτική ατμόσφαιρα και κουζίνα σπαρμένη με αρώματα και γευστικά χρώματα, το εστιατόριο του Βασίλη Βασιλείου ξεχωρίζει με μια συνολικά καλόγουστη πρόταση. Το yellow menu σερβίρεται σε αυτήν την ιστορική γειτονιά των Αθηνών κάθε Τρίτη­ και Τετάρτη.

yellow menu
Βελουτέ καλαμποκιού με ποπκόρν χοιρινού / Little James’ Basket Press - Saint Cosme
Ριζότο Vialone Νano με σαφράν και καλαμάρι με μελάνι σουπιάς / Protasis Ρητινίτης - Αμπελώνες Γκίκα  Βιολογικό στήθος κοτόπουλου corn fed με μάνγκο, κάρι και ρύζι μπασμάτι / Chardonnay ­Κίκονες
Κρέμα λεμονιού με κραμπλ­ αμυγδάλου / Ωμέγα - Κτήμα ­Άλφα.

Safka

Yellowday: δημιουργικά yellow menus σε 10 εστιατόρια - εικόνα 11

Αρχική τιμή € 62 / yellow τιμή € 50 / Με κάρτα Πειραιώς € 39
Με το μοντέρνο σκανδιναβικό ντιζάιν να συναντά την έξοχη συνδυαστική λογική­ της μαγειρικής του Samu Koskinen, το δείπνο στο εστιατόριο του Κεραμεικού αποδεικνύεται παραπάνω από γοητευτικό. Το yellow menu σερβίρεται κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

yellow menu
Σούπα βελουτέ με κρόκο Κοζάνης και μύδια / Αμυγδαλιές - Αμπελώνες Αντωνόπουλου (Μοσχάτο)
Tri-tip steak με μανιτάρια chanterelles, κίτρινα ντοματίνια, κουλί κίτρινης πιπεριάς και σαλάτα ρόκα-νεροκάρδαμο / Δεσμός - Αμπελώνες Ρίρα (Cabernet Sauvignon, Merlot)  Τρία τυριά, μαρμελάδα σύκο και crumble φιστικιού / Κτήμα Θεόπετρα ροζέ (Λημνιώνα, Syrah)
Banoffee κέικ με σορμπέ μάνγκο και ιπποφαές / Bianco Nero Αφρώδης Οίνος - Τσιλιλή (Μοσχάτο).

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".