Την καλή, κλασική «Αγορά»

Ένας all-day χώρος πληθωρικός, σταθερά νόστιμος με πολλούς πιστούς –τόσο για το ζεστό περιβάλλον όσο και για το μεγάλο του κατάλογο που πραγματικά δεν αφήνει κενά.

Την καλή, κλασική «Αγορά»

Ένας all-day χώρος πληθωρικός, σταθερά νόστιμος με πολλούς πιστούς –τόσο για το ζεστό περιβάλλον όσο και για το μεγάλο του κατάλογο που πραγματικά δεν αφήνει κενά.

Την καλή, κλασική «Αγορά» - εικόνα 1

Δίπλα στο μετρό των Αμπελοκήπων, μπιστρουδένια, με ζεστή, κλασική αύρα, η «Αγορά» συνεχίζει με το ίδιο σταθερό τέμπο και το ίδιο καθημερινό πηγαινέλα του κόσμου που μοιράζεται στη σάλα –με φόντο τον «Φαντομά», την «Καζαμπλάνκα» και τους σκαλιστούς καθρέφτες – και στη σκεπαστή βεράντα. Το φαγητό είναι γενναιόδωρο. Ο κατάλογος μοιάζει ατελείωτος, τόσο που και κάθε μέρα να τρως εκεί θα αργήσεις να τον εξαντλήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια πλούσια μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και φρυγανισμένο ψωμάκι. Δίπλα σε ένα ποτήρι κρασί να βάλεις τα μανιτάρια provencal, με σκόρδο και θυμάρι, μια μπρουσκετούλα με προσούτο, παρμεζάνα και μαρμελάδα σύκο και το κατσικίσιο τυρί με την πυκνή, τραγανή κρούστα δημητριακών και σος μελιού, που έχει εδώ και χρόνια τους φαν του. Τα νιόκι τα βρήκα βαριά. όμως ο σολομός φρικασέ με γαρίδες είναι μυρωδάτος, με γευστικότατο ζουμάκι, και το ψαρονέφρι, που το γεμίζουν με χαλούμι και δαμάσκηνο, ζουμερό και αρκούντως χειμωνιάτικο. Στο τέλος δοκίμασε και τη μηλόπιτα που έρχεται «τυλιχτή» σε τραγανό φύλλο τορτίγιας με σάλτσα καραμέλας.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.