Σπέσιαλ εκδηλώσεις για την κοπανιστή στο «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα»

Aυτό το τυρί των μερακλήδων θα έχει την τιμητική του στο Φεστιβάλ με δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Μια γευσιγνωσία με τους Μαμαλάκη, Αντωνόπουλο, Ρουσουνέλο, και πρωτότυπες μαγειρικές από ξεχωριστούς σεφ.

Σπέσιαλ εκδηλώσεις για την κοπανιστή στο «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα»

Την λέμε και «ροκφόρ της Ελλάδας» την κυκλαδίτικη κοπανιστή, κι αυτό το τυρί των μερακλήδων θα έχει την τιμητική του στο Φεστιβάλ με δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Μια γευσιγνωσία με τους Μαμαλάκη, Αντωνόπουλο, Ρουσουνέλο, και πρωτότυπες μαγειρικές από ξεχωριστούς σεφ.

Σπέσιαλ εκδηλώσεις για την κοπανιστή στο «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα» - εικόνα 1
Το στράγγισμα της τυροβολιάς προτού γίνει κοπανιστή παραδοσιακά το έκαναν με το βάρος των βράχων, γι’ αυτό ονομάζεται και πέτρωμα

Θα μπορούσε να πει κανείς πως φέτος η κοπανιστή αρχίζει να μπαίνει στο libro d’ oro της ελληνικής γαστρονομίας μετά από το εξαιρετικό πρόσφατο Συμπόσιο που της αφιερώθηκε στη Μύκονο. Μεταφέροντας όλη αυτή την εμπειρία των δοκιμών και των ανακοινώσεων που παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι του «α», το Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα» αφιερώνει στην κοπανιστή δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Στην πρώτη με τίτλο «Κοπανιστή, το ελληνικό ροκφόρ» (Παρασκευή 5/12, 19.30), ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο Ηλίας Μαμαλάκης και Δημήτρης Ρουσουνέλος (Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου) δοκιμάζουν μαζί σας και αναλύουν τα γευστικά στυλ 7 διαφορετικών κοπανιστών από νησιά των Κυκλάδων και τις συνδυάζουν με μαρμελάδες και ξερά φρούτα, και τις πίνουν με γλυκά κρασιά, και τσίπουρο που της ταιριάζουν. Η δεύτερη έχει τίτλο «Πρωτότυπα μαγειρέματα με κοπανιστή» (Σάββατο 6/12, 12.00) και εκεί θα ανακαλύψετε πόσο νόστιμα, εντυπωσιακά, μοναδικά και σχεδόν εξωτικά μπορούν να είναι τα μαγειρέματα με το αγαπημένο τυρί. Ο Γιώργος Βενιέρης (σεφ «Λιαστή», «Mr.Pug»/ Μύκονος, «Oozora») θα φτιάξει κροκέτες με κοπανιστή, σύκο, λούζα, και αρμπαρόριζα. Η Αντωνία Ζάρπα(σεφ «Θαλασσάκι»/Τήνος), καψαλισμένο ψωμί αλειμμένο με κοπανιστή και βουτηγμένο σε ένα «κοκτέιλ» ελληνικού καφέ με πετιμέζι. Ο Ben Προβής (σεφ «Petassos Beach Resort») σούσι με τόνο, λούζα, κοπανιστή και ξυνότυρο. Θα είναι και οι δύο εμπειρία!

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο http://www.elladagiortigefseis.gr/

Παρουσιαστές: Γιώργος Βενιέρης (σεφ «Λιαστή», «Mr.Pug»/ Μύκονος), Αντωνία Ζάρπα (σεφ «Θαλασσάκι»/Τήνος), Ben Προβής (σεφ «Petassos Beach Resort»)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.