Μια βραδιά στο «Eν Ελλάδι»

Το περιβάλλον κι η κουζίνα βλέπουν την παραδοσιακή Ελλάδα με μοντέρνα ματιά σ’ αυτόν τον όμορφα ανανεωμένο χώρο στην Κηφισιά.

Μια βραδιά στο «Eν Ελλάδι»

Το περιβάλλον κι η κουζίνα βλέπουν την παραδοσιακή Ελλάδα με μοντέρνα ματιά σ’ αυτόν τον όμορφα ανανεωμένο χώρο στην Κηφισιά.

Μια βραδιά στο «Eν Ελλάδι» - εικόνα 1

Μετά την περσινή ανακαίνιση η κεντρική σάλα του «Εν Ελλάδι» –διότι έχει και μια δεύτερη πιο αστική– παίζει πολύ όμορφα με τους νεο-παραδοσιακούς κώδικες και αποδίδει γουστόζικα το στόρι ενός κτιρίου που δήλωνε «παρών» ως μπακαλοταβέρνα ήδη από το 1900. Το ρολόι της Ελληνικής Ηλεκτρικής Εταιρείας, ας πούμε, στον τοίχο είναι αντίκα electronica και οι λαδο-γκρι αποχρώσεις, το ταβάνι με τα λευκά ξύλινα δοκάρια, τα πιάτα-απλίκες και ο σιδερένιος πολυέλαιος δένουν όμορφα με το σύγχρονων αποχρώσεων φαγητό που επιμελείται ο Μιχάλης Ντουνέτας. Τα καλοτηγανισμένα κεφτεδάκια με δυόσμο έρχονται με μια clasic sauce γιαουρτιού-πάπρικας και μια πιο ιδιόμορφη μουστάρδας-μάνγκο, τα παστουρμαδοπιτάκια με το κασέρι Σωχού είναι νόστιμα (αν και θα προτιμούσα το φύλλο λεπτότερο) και η πράσινη σαλάτα με το ρόδι, τα ελαφρο-καβουρδισμένα αμύγδαλα και το πικάντικο σαλάμι πλούσια και ισορροπημένη. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζω το μυρωδάτο, ελαφρύ γιουβέτσι με τον κόκορα, με βασιλικό, μπαχάρι και σωστή δόση ντομάτας, και σίγουρα τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα με μάραθο και λεμόνι, σπαστές πατάτες και χόρτα – είναι πραγματικά ωραία συνταγή. Τα γλυκά τα βρήκα ευχάριστα, θέλουν όμως λίγη παραπάνω προσοχή για να φτάσουν στο επίπεδο όσων προηγήθηκαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".