S.Pellegrino Young Chef 2015: Πού κρύβονται τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας;

Δραστήριοι, ταλαντούχοι, ελπιδοφόροι, οι νεαροί σεφ του πλανήτη είναι το μέλλον της γαστρονομίας και το S. Pellegrino τους ανεβάζει στο βάθρο με το νέο του παγκόσμιο project.

S.Pellegrino Young Chef 2015: Πού κρύβονται τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας;

Δραστήριοι, ταλαντούχοι, ελπιδοφόροι, οι νεαροί σεφ του πλανήτη είναι το μέλλον της γαστρονομίας και το S. Pellegrino τους ανεβάζει στο βάθρο με το νέο του παγκόσμιο project.

S.Pellegrino Young Chef 2015: Πού κρύβονται τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας; - εικόνα 1

Συνώνυμο με την γαστρονομία, την οινική κουλτούρα και το καλό γούστο, το φινετσάτο ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino λανσάρει φέτος ένα μοναδικό, παγκόσμιας εμβέλειας project αναζήτησης ταλέντων, επενδύοντας στην νιότη -εκείνη που θα τροχοδρομήσει το μέλλον της διεθνούς γαστρονομίας. Στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2015 μπορούν να συμμετάσχουν νεαροί chefs (κάτω από τριάντα ετών) με προϋπόθεση να εργάζονται ως chefs, sous chefs ή chefs de partie για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μέχρι τις 15/12, στο Fine Dining Lovers (www.finedininglovers.com), μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα, αντίγραφο της ταυτότητάς τους, το signature dish τους και αντίστοιχη φωτογραφία/-ες.
Η ανιχνευτική δράση του S.Pellegrino εκτείνεται σε είκοσι γεωγραφικές περιοχές (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία-Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία-Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο-Ιρλανδία, Ρωσία/Βαλτική/χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης, Σκανδιναβικές χώρες, Ανατολική Ευρώπη, Κάτω Χώρες, Μεσογειακές χώρες, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μέση Ανατολή-Αφρική, Λατινική Αμερική-Καραϊβική, Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ιαπωνία, Βορειοανατολική Ασία, Νοτιοανατολική Ασία), καλύπτοντας το σύνολο του πλανήτη. Η ΑLMA, το κορυφαίο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης για την ιταλική κουζίνα, θα επιλέξει τους δέκα επικρατέστερους chefs της κάθε περιοχής, κρίνοντας βάσει πέντε χρυσών κανόνων: υλικά, τεχνική, δημιουργικότητα, τρόπος παρουσίασης και μήνυμα- γιατί αναντίρρητα κάθε πιάτο είναι φορτισμένο και σημειολογικά.
Ανάμεσα στις 16/1 και 28/2 οι δέκα Chefs από κάθε γεωγραφική ενότητα θα κληθούν να μαγειρέψουν το signature dish τους μπροστά σε μια τοπική επιτροπή ανεξάρτητων top chefs, οι οποίοι θα επιλέξουν και τον finalist. Ο νεαρός chef που θα εκπροσωπήσει την αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή θα έχει την βοήθεια ενός σεφ-μέντορα, ώστε να αναδείξει και να «τελειοποιήσει» την αρχική του συνταγή. Ο μέντορας μάλιστα θα τον συνοδεύσει στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 25-27/6.
Η απονομή στο Italian Pavillion του περίφημου Expo Milano 2015, που πραγματοποιείται φέτος μετά από εκατό χρόνια με τη θεματική «Feed the Planet», έχει και μια άλλη, επίσης ενδιαφέρουσα πλευρά. Στα πλαίσια του S.Pellegrino Young Chef 2015 το στιλ εμπνέεται από τη γαστρονομία -σημαντικό πλέον κομμάτι του σύγχρονου lifestyle- ακολουθώντας για πρώτη φορά, τρόπον τινά, τα βήματά της. Η Vogue Italia, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα πεντηκοστά της γενέθλια, θα επιλέξει το Μάιο είκοσι ανερχόμενους σχεδιαστές, καθένας από τους οποίους θα ερμηνεύσει σχεδιαστικά ένα από τα signature dishes των είκοσι φιναλίστ, μεταφράζοντας το μήνυμά του στη γλώσσα της μόδας. Με τις καλύτερες δουλειές να παρουσιάζονται και να επιβραβεύονται με τη σειρά τους την βραδιά της απονομής, το ταλέντο, η προσωπικότητα και οι δυνατότητες εξέλιξης θα ανέβουν στο βάθρο εις διπλούν.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2015 μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.