Μάθε γιατί πρέπει να πίνεις κρασί στο σωστό ποτήρι σε μια γευσιγνωσία performance!

Στη δοκιμή με τίτλο «Μην πίνεις κρασί στο λάθος ποτήρι!» στο Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014» ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, θα κάνει μια γευσιγνωστική περφόρμανς.

Μάθε γιατί πρέπει να πίνεις κρασί στο σωστό ποτήρι σε μια γευσιγνωσία performance!

Στη δοκιμή με τίτλο «Μην πίνεις κρασί στο λάθος ποτήρι!» στο Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014» ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, θα κάνει μια γευσιγνωστική περφόρμανς.

Έχει αλήθεια ΤΟοοση μεγάλη σημασία σε ποιο ποτήρι άραγε θα πιούμε το κρασί μας; Δεν φαντάζεστε πόση και για να το διαπιστώσετε ιδίοις στόμασι κάντε ένα πολύ απλό πείραμα -σερβίρετε ένα αγαπημένο σας κρασί σε 3-4 πολύ διαφορετικά ποτήρια, μυρίζοντας και πίνοντας μια γουλιά απ το καθένα θα νοιώσετε σα να έχετε βάλει διαφορετικό κρασί! Βάλτε μια μυρωδάτη Μαντινεία σ ένα φαρδύ, κοντό «μπαλόνι» και το τριανταφυλλένιο της άρωμα θα πάει περίπατο, ενώ η έντονη οξύτητά της θα τονιστεί τόσο που μπορεί και να νομίσεις ότι πίνεις λεμονάδα και όχι ισορροπημένο κρασί. Βάλτε το σε μια μικρή τουλίπα με στενά χείλη και θα το νοιώσετε ν ανθίζει στη μύτη και να ισορροπεί με τη δροσιά του στο στόμα σας.

Το σωστό ποτήρι είναι ο ψυχαναλυτής, ο ερμηνευτής του κρασιού^ προβάλει τα προτερήματα που έχει, αφοπλίζει τις πιθανές τις δύσκολες πλευρές του και μας το παραδίδει να το απολαύσουμε όπως του πρέπει. Στη δοκιμή με τίτλο «Μην πίνεις κρασί στο λάθος ποτήρι!» (Παρασκευή 5/12, στις 5 μ.μ.) στο Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014» ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, θα κάνει μια γευσιγνωστική περφόρμανς με διάφορα κρασιά σε ποτήρια Spiegelau, αλλά και σε ένα διαδεδομένο μπαλονάκι, για να μας δείξει πόσο μεγάλο είναι το μερίδιο του σωστού ποτηριού στην οινική απόλαυση. Περισσότερα στο http://www.elladagiortigefseis.gr/festival4/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".