«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας

Πρωτάνοιξε στο Γκάζι, επεκτάθηκε στον Πειραιά και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ακόμη μία νότια έδρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έτσι μια ζωντανή, νεανική all day τριπλέτα.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας

Πρωτάνοιξε στο Γκάζι, επεκτάθηκε στον Πειραιά και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ακόμη μία νότια έδρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έτσι μια ζωντανή, νεανική all day τριπλέτα.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 1

Καθισμένος ανάμεσα σε στοίβες βιβλία δεμένα με σπάγκο, βαρυφορτωμένες βιβλιοθήκες που διατρέχουν τη σκάλα, φωτεινές υδρόγειους στα ράφια, πλανήτες σε τροχιά στο ταβάνι, τραπέζια «επενδυμένα­» με «Monopoly», «scrabble» και «dominos» κι ένα σωρό άλλες γοητευτικές λεπτομέρειες, στο «Gazi College» της Γλυφάδας νιώθεις μια ωραία συνειρμική δυναμική, μια ζεστασιά. Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Γαβαλάς - Μουρίκης υπογράφει τη σκηνογραφία και του τρίτου εκπροσώπου του δημοφιλούς concept παίζοντας με τις έννοιες της παιδικότητας και της ανάμνησης. Επειδή όμως όλα τα παιδιά κάποια στιγμή μεγαλώνουν, ο all day χώρος έχει και το πιο adult/αλκοολούχο κομμάτι του μπαρ – εκεί δίνει τον τόνο μια σύνθεση από κρεμασμένα άδεια μπουκάλια. Τα… study groups αυτού του ολοή­μερου χαρούμενου και νεανικού «κολεγίου» μοιράζονται στους καναπέδες και στα τραπέζια, κλασικά και μοναστηριακά, έχοντας μπροστά τους hot dogs, burritos με chili con carne και ξινούτσικο γουακαμόλε, πίτσες, burgers πληθωρικά και πιο light (όπως το μπιφτέκι γαλοπούλας με φύλλα γαλλικής σαλάτας), ζυμαρικά και άλλα πολλά. Ο κατάλογος του «Gazi College» έχει ακόμη περισσότερες επιλογές, που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις ώρες – από τα πρωινά ροφήματα που έρχονται με muffins, κρουασάν, croque madames, ομελέτες και πίτες μέχρι τα κοκτέιλ που τραβάνε μέχρις αργά, οπότε και δυναμώνει η μουσική. Ήδη το πηγαινέλα του κόσμου είναι non stop, ενώ το γεγονός ότι κάνουν και delivery δίνει λύσεις σε όσους μένουν ή εργάζονται στην περιοχή.

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 2

Σαλάτα της ελληνικής γης
Πλούσια, με ευχάριστους γλυκούς τόνους, μιξάρει ρόκα, παντζαρόφυλλα, απάκι, πλούσιο σε γεύση κρασοτύρι, μαριναρισμένα λιαστά σύκα, κράνα, παξιμάδια ολικής άλεσης, ξίδι, ελαιόλαδο και πετιμέζι.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 3

Ψαρονέφρι on the chips
Χοιρινό ψητό στα κάρβουνα, αρκετά τρυφερό, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, συνδυασμένο με σάλτσα τεριγιάκι και σερβιρισμένο πάνω σε τραγανά τσιπς πατάτας πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 4

3G Chocolate
Με ένα εσπρεσάκι ή μετά το φαγητό, οι λάτρεις της σοκολάτας βρίσκουν διαφορετικές αποχρώσεις της σε αυτό το γλυκό με τις τρεις στρώσεις μους (λευκή, γάλακτος και bitter), το τραγανό biscuit feuilletine και την ganache.

Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 2108982723.

Περισσότερες πληροφορίες

Gazi College

Γρ. Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.