Αυτή η Πέμπτη είναι του Beaujolais Nouveau

Το δημοφιλές (και πολύ-προωθημένο) νεαρό κρασί βγαίνει και φέτος στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και αρκετά wine bars της Αθήνας έχουν σκοπό να το σερβίρουν με το που θα φτάσει, στις 20/11, όπως επιβάλλει το γαλλικό και όχι μόνο έθιμο.

Αυτή η Πέμπτη είναι του Beaujolais Nouveau

Το δημοφιλές (και πολύ-προωθημένο) νεαρό κρασί βγαίνει και φέτος στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και αρκετά wine bars της Αθήνας έχουν σκοπό να το σερβίρουν με το που θα φτάσει, στις 20/11, όπως επιβάλλει το γαλλικό και όχι μόνο έθιμο.

Αυτή η Πέμπτη είναι του Beaujolais Nouveau - εικόνα 1

«Le Beaujolais Nouveau est arrive» (για την ακρίβεια il arrive, στο δρόμο είναι). Xάρη στις ομολογουμένως καλές τεχνικές προώθησης των Γάλλων, η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου έρχεται μέχρι εμάς με εορταστικό mood. Είναι η μέρα που βγαίνει στο εμπόριο το φρέσκο κόκκινο κρασί του Beaujolais στη Νότια Βουργουνδία, το οποίο καταναλώνεται σχεδόν αμέσως, προκαλώντας άμα τη ελεύσει του και μια μικρή οινική φρενίτιδα. Με αρώματα κόκκινων φρούτων, μαλακό, με αρκετά ελαφρύ σώμα (και δη ευκολόπιοτο), το Βeaujolais Nouveau δίνει ραντεβού με τους φίλους του σε όλο τον κόσμο στις 20/11, και τα αθηναϊκά wine bars δεν αποτελούν εξαίρεση. Mπορείτε λοιπόν να κάνετε μια οινική στάση για να πιείτε τα Nouveaux σας (κι όχι μόνο) με το που περάσουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αλλά και την Πέμπτη στο...

Αυτή η Πέμπτη είναι του Beaujolais Nouveau - εικόνα 2
Oinoscent

«Γιορτή»
Και το εστιατόριο του Χαϊδαρίου στο τέλος της Ιεράς Οδού, σε συνεργασία με τα Cellier, πλαισιώνει την Πέμπτη 20/11 το Beaujolais Nouveau του George Duboeuf με τρία πιάτα (ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο) που προτείνει ειδικά για την βραδιά η σεφ του Δήμητρα Βάλλα. Η τιμή του μενού είναι € 18 το άτομο και η τιμή φιάλης € 8.

«Oinoscent»
Στο οινοφιλικό στέκι της οδού Βουλής, πριν από μερικές ημέρες διοργάνωσαν μια γευσιγνωσία αφιερωμένη στα Beaujolais Villages/Beaujolais Crus. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα προσφέρουν και φέτος όπως κάθε χρόνο και Nouveaux τη μέρα της γιορτής του σε φιάλη ή ποτήρι. Με το μενού να έχει ανανεωθεί αυτό το μήνα εκτός από οινικά και γευστικά, μπορείτε αν πάτε με αφορμή τον ερχομό της νέας σοδειάς, να πάρετε μια γεύση από τα νέα συνοδευτικά εδέσματα.

«Para Siempre»
Στο wine-bar στον πεζόδρομο της Χάρητος αφιερώνουν δύο μέρες στο Beaujolais Nouveau (Paul Sapin). Tην Πέμπτη 20 του μηνός και την Παρασκευή 21 τα ποτήρια θα γεμίζουν από το μεσημέρι, το βράδυ όμως θα έχουν και ατμοσφαιρική μουσική για παρέα: ένα ακορντεόν θα κάνει βόλτες μέσα-έξω παίζοντας γαλλικά τραγούδια…

Αυτή η Πέμπτη είναι του Beaujolais Nouveau - εικόνα 3
Fabrica de vino

«By the Glass»
Στο χαριτωμένο wine bar στη Στοά Ράλλη πίσω από τη Ρώσικη εκκλησία (που το Σάββατο θα γιορτάσει τα δεύτερά του γενέθλια) από τις 11 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης 19/11 θα σερβίρονται τα Beaujolais Nouveaux των Paul Sapin και Georges Duboeuf, με μια αλληλουχία γαλλικών μουσικών να σιγοντάρουν ατμοσφαιρικά στην κονσόλα. Βάλτε δίπλα τους την ποικιλία τυριών ή αλλαντικών, τη σαλάτα με κοτόπουλο, πλιγούρι και λιαστές ντομάτες, ή ακόμη-ακόμη και το φιλέτο με σάλτσα κρασιού.

«Vintage»
H οινική παρέα της οδού Μητροπόλεως έχει σκοπό να τηρήσει την παράδοση κατά γράμμα και να ανοίξει με τη σειρά της τα Beaujolais Νouveaux της τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 19/11. Βέβαια, στο κομψό wine bar του με την γαλλική αύρα, η βραδιά ξεκινάει πολύ νωρίτερα με φαγητό, κρασί (φυσικά) και ζωντανή μουσική από τις 9.30 μ.μ.

«Fabrica de Vino»
Και το δημοφιλές wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη κινείται από το μεσημέρι της Πέμπτης 20/11 στο ρυθμό του ανάλαφρου, φρουτώδους γαλλικού κρασιού καλωσορίζοντας την καινούργια σοδειά. Στη «Fabrica» το Beaujolais Nouveau (του Paul Sapin) θα σερβίρεται από τις 2 μ.μ. στα τραπέζια, στα stands και στην μπάρα.

Αυτή η Πέμπτη είναι του Beaujolais Nouveau - εικόνα 4
Para Siempre

«Vinoterra»
Κάβα και wine resto, προτείνει Βeaujolais Nouveaux και έτσι και αλλιώς την Πέμπτη 20/11. Μπορείτε λοιπόν να τα δοκιμάσετε επιλέγοντας για δείπνο το εστιατόριο, μπορείτε όμως και να διαλέξετε και εκείνο που προτιμάτε από τα ράφια της κάβας ακριβώς δίπλα του – τα φρέσκα γαλλικά κρασιά θα σας προϋπαντήσουν ήδη από τη βιτρίνα.

«Vein»
Το cheese & wine bar της Γλυφάδας την Πέμπτη 20/11 γιορτάζει την άφιξη του φετινού Baujolais Nouveau με ένα flight τεσσάρων κρασιών (Vignerons De Bel-Air, Paul Sapin, Joseph Drouhin και Georges Dubeuf) συνοδευόμενο από γαλλικές rillettes και καπνιστή πέστροφα, αλλά και με μια live εμφάνιση της Αλεξάνδρας Λέρτα και της μπάντας της σε jazz ακούσματα από τα 40’s και τα 50’s, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 μ.μ.

«Κiki de Grece»
Το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf αριβάρει φρέσκο-φρέσκο μεταξύ Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20/11 και στο χαριτωμένο και μπριόζικο wine bar της οδού Ηπίτου στο Σύνταγμα. Τις πρώτες έξι φιάλες μάλιστα, που θα ανοιχτούν τα μεσάνυχτα, θα τις σερβίρουν χωρίς να τις χρεώσουν.

«Heteroclito»
Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε το Nouveau του Georges Duboeuf καλωσορίζοντας τη νέα σοδειά, αλλά στο wine bar απέναντι από τη Μητρόπολη έχουν κι άλλη μια πολύ καλή πρόταση να σας κάνουν: από τη Δευτέρα 17/11 και για μια εβδομάδα σας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε Βουργουνδίες –μιλάμε για κτήματα όπως Joseph Drouhin, Regnard, Seraphin και Leroy. Καλό το Gamey, αλλά υπάρχει και το Pinot Noir.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Vinoterra Resto & Cava

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο
  • Εστιατόρια

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.