Η Τρίτη 25/11, η πρώτη χειμερινή βραδιά παντρέματος κρασιού και φαγητού για το γνωστό εστιατόριο πίσω από τη Μητρόπολη, έχει ταξιδιωτικό mood.
Ένα ιδιαίτερο οινογευστικό ταξίδι ετοιμάζει το «Μοno Restaurant» πίσω από τη Μητρόπολη την ερχόμενη Τρίτη 25/11, το πρώτο του για τη χειμερινή σεζόν. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλης Βασιλείου συνοδεύει τρία κρασιά από τα κτήματα Τσέλεπου, Μουσών και Μιχαηλίδη κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο του Τσιλιλή με τέσσερα πιάτα μοντέρνας-μεσογειακής κουζίνας που αντλούν στοιχεία/υλικά από τις ιδιαίτερες πατρίδες των οινοποιείων/αποσταγματοποιείων. Το ειδικό μενού που διασχίζει την ηπειρωτική Ελλάδα συναντώντας στην πορεία Μαλαγουζιά και Αγιωργίτικο, ανθότυρο Μαινάλου, κράνα και άλλα πολλά κοστίζει € 35 το άτομο μαζί με το κρασί.
Το μενού «Διασχίζοντας την Ελλάδα»
Τριλογία από τσιπούρα ευβοϊκού κόλπου: ταρτάρ με τζίντζερ και ροζ γκρέιπφρουτ, σασίμι με λεμόνι κονφί και ceviche με μανταρίνι και λουίζα
Χρυσόλιθος, Κτήμα Μουσών 2013, Βοιωτία
Chardonnay, Μαλαγουζιά
Κανελόνια με ουρά μόσχου, ρόδι και ανθότυρο Μαίναλου
Νεμέα Κτήμα Δρυόπη 2012, Αρκαδία
Αγιωργίτικο
Σιγομαγειρεμένο ζαρκάδι στους χυμούς του με παντζαρόφυλλα και κράνα
Πύλη ερυθρός, Κτήμα Μιχαηλίδη 2010, Δράμα
Cabernet, Merlot, Syrah
Φλογέρες με καρύδι και κανέλα, κρέμα αρωματισμένη με σφένδαμο
Dark Cave Τσιλιλή, Μετέωρα
Παλαιωμένο τσίπουρο 5 ετών