Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές

Δύο φίλοι και ικανότατοι σεφ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κοινή εμφάνιση: ιδού το μενού που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Τετάρτη 12/11 στο «F+W» στο Κολωνάκι (σχεδόν) στάδιο προς στάδιο.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές

Δύο φίλοι και ικανότατοι σεφ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κοινή εμφάνιση: ιδού το μενού που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Τετάρτη 12/11 στο «F+W» στο Κολωνάκι (σχεδόν) στάδιο προς στάδιο.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές - εικόνα 1
O Pascal Sanchez και ο Olivier Campanha μαζί με την Βάνη Μπαρμπούτη

Με τις δράσεις της κουζίνας να προβάλλονται σε ένα κομμάτι του λευκού τοίχου της σάλας, η μαγειρική συνάντηση του Pascal Sanchez, σεφ και ιδιοκτήτη του «Mia» στο Μονπελιέ, και του σεφ και ιδιοκτήτη του «F+W» Olivier Campanha στο εστιατόριο του δεύτερου στο Κολωνάκι, πέρα από το ήταν πολύ δημιουργική, είχε και μια δόση live… documentary. Εσύ παρακολουθούσες από κάμερα-κλειδαρότρυπα το mis en place στο πάσο, και μερικά λεπτά αργότερα έφτανε το φουαγκρά τυλιγμένο σε pata negra και μια φέτα γλυκόξινο/πικάντικο με τη λογική του τσάτνεϊ, αρωματικό αχλάδι. Ή το ζουμερό, ψητό λαβράκι με φέτες lardo di Colonatta, πάνω σε μια μικρή απίθανα αρωματική, σαφρανάτη σουκρούτ από φινόκιο μαγειρεμένο σε Riesling.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές - εικόνα 2
Λαβράκι σε αρωματικό βούτυρο εσπεριδοειδών με lardo di Colonatta

Το μενού, λειτουργώντας ως συνδετικός ιστός δύο μαγειρικών προσωπικοτήτων, ήταν όμορφα δομημένο, φορτισμένο με μικρά ευρήματα σε κάθε στάδιο. Επαναφέροντάς το στο μυαλό μου τρεις μέρες μετά δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω, ας πούμε, τον τρόπο με τον οποίο έδεσαν τα αρώματα τσαγιού γιασεμί, καρύδας, ευγενικού πράσινου κάρι, lemongrass και φρούτων του πάθους (με τα τραγανά σποράκια τους) στο παλαιωμένο ριζότο, την εξαιρετική ιδέα της ρέβας, ποτισμένης με παντζάρι και πικρούτσικο Campari, που στεκόταν δίπλα στο σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο φιλέτο, όπως και το πορτοκαλάκι κονφί και την κρέμα αμυγδάλου, σαν λιωμένο marzipan, στο παρφέ από σοκολάτα Valrhona. A, και το pre-dessert: ένα ποτηράκι ανάλαφρο και σύνθετο ταυτόχρονα, με ταπιόκα ψιλοκομμένο μάνγκο, ακτινίδιο και λίτσι, μέσα σε σιρόπι με τριαντάφυλλο και Mandarine Imperiale, με μους ροζέ σαμπάνιας και ρόδι.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές - εικόνα 3
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Bigarade με κρέπες από αλεύρι Sarrazin

Ο σομελιέ του «F+W by Olivier Camhanha» Γιάννης Μακρής ταίριαξε όμορφα τα πιάτα με το κρασί, οι δύο Γάλλοι σεφ εισέπραξαν πολλά «μπραβό» βγαίνοντας στη σάλα, και φαντάζομαι ότι όποιος από τους συνδαιτυμόνες βρεθεί κάποια στιγμή στο Μοντπελιέ, θα αναζητήσει τον σεφ Sanchez και το «Μia» του. Μια τέτοια κίνηση ανανεώνει το ενδιαφέρον του κοινού ακόμη και για ένα εστιατόριο του οποίου η κουζίνα μόνο στατική δεν είναι (περισσότερα για τα φετινά, ιδιαίτερα φινετσάτα σπονδυλωτά πιάτα του Olivier και τις επιδόσεις του μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Το ότι τις δύο ημέρες του event δεν έπεφτε καρφίτσα το αποδεικνύει και με το παραπάνω. Δεν θα ήταν διόλου άσχημα να βλέπαμε περισσότερες γαστρονομικές μετακλήσεις, όχι μόνο στο «F+W», που έχει σκοπό να διοργανώσει κι άλλες ανάλογες βραδιές, αλλά και αλλού.

φωτό πιάτων: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

19/04/2024

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.