Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» συγκεντρώνει τους χώρους όπου σερβίρονται μενού-ξεναγήσεις στην τέχνη και τεχνική των σεφ.
Το menu degustation είναι ένα γκουρμέ τελετουργικό που στήνουν συνήθως τα εστιατόρια στο top end της γαστρονομικής κλίμακας. Ένα κλιμακωτό γεύμα-εμπειρία, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της κουζίνας –δημιουργικότητα, τεχνική κτλ– μέσα από μια σειρά από ενορχηστρωμένες signature (χαρακτηριστικές) προτάσεις. Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» την οποία μπορείτε να δείτε κλικάροντας εδώ συγκεντρώνει τους αθηναϊκούς χώρους εστίασης που προτείνουν ανάλογα menus, από το «Funky Gourmet» που έχει τα τελευταία χρόνια καταργήσει τελείως το a la carte και κινείται στον αστερισμό τριών degust, στη «Σπονδή» και το περίφημο Μενού της Ανακάλυψης, κι από εκεί στα Omakase του «Μatsuhisa Athens», στο «Botrini’s», στο «Premiere» του «Intercontinental», στο παραδοσιακό μεν (έχει μεγάλη ιστορία) μοντέρνας αντίληψης δε table d’hote του «Βασίλαινα», κι από εκεί στο «Αleria», στο «2 μαζί» και πάει λέγοντας. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τα στάδια του εκάστοτε μενού και το ύφος της κουζίνας του εστιατορίου –μπορείτε να μάθετε το ακριβές κόστος κάθε μενού «δοκιμής» την ώρα που κάνετε την κράτησή σας– κι από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να θέσει τα δικά του όρια όσον αφορά το γαστρονομικό του budget και στην αναζήτηση μιας αξέχαστης μπουκιάς.