Μενού degustation: γαστρονομία σε στάδια

Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» συγκεντρώνει τους χώρους όπου σερβίρονται μενού-ξεναγήσεις στην τέχνη και τεχνική των σεφ.

Μενού degustation: γαστρονομία σε στάδια

Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» συγκεντρώνει τους χώρους όπου σερβίρονται μενού-ξεναγήσεις στην τέχνη και τεχνική των σεφ.

Μενού degustation: γαστρονομία σε στάδια - εικόνα 1
Funky Gourmet

Το menu degustation είναι ένα γκουρμέ τελετουργικό που στήνουν συνήθως τα εστιατόρια στο top end της γαστρονομικής κλίμακας. Ένα κλιμακωτό γεύμα-εμπειρία, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της κουζίνας –δημιουργικότητα, τεχνική κτλ– μέσα από μια σειρά από ενορχηστρωμένες signature (χαρακτηριστικές) προτάσεις. Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» την οποία μπορείτε να δείτε κλικάροντας εδώ συγκεντρώνει τους αθηναϊκούς χώρους εστίασης που προτείνουν ανάλογα menus, από το «Funky Gourmet» που έχει τα τελευταία χρόνια καταργήσει τελείως το a la carte και κινείται στον αστερισμό τριών degust, στη «Σπονδή» και το περίφημο Μενού της Ανακάλυψης, κι από εκεί στα Omakase του «Μatsuhisa Athens», στο «Botrini’s», στο «Premiere» του «Intercontinental», στο παραδοσιακό μεν (έχει μεγάλη ιστορία) μοντέρνας αντίληψης δε table d’hote του «Βασίλαινα», κι από εκεί στο «Αleria», στο «2 μαζί» και πάει λέγοντας. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τα στάδια του εκάστοτε μενού και το ύφος της κουζίνας του εστιατορίου –μπορείτε να μάθετε το ακριβές κόστος κάθε μενού «δοκιμής» την ώρα που κάνετε την κράτησή σας– κι από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να θέσει τα δικά του όρια όσον αφορά το γαστρονομικό του budget και στην αναζήτηση μιας αξέχαστης μπουκιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.