Momo: Eat, play, love στη Γλυφάδα

Ένα πρωτότυπο food bar με ροζ γιαπωνέζικη pop ατμόσφαιρα και πανασιατικό street food στη Γλυφάδα­. Umami νοστιμιές που δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό δρόμου.

Momo: Eat, play, love στη Γλυφάδα

Ένα πρωτότυπο food bar με ροζ γιαπωνέζικη pop ατμόσφαιρα και πανασιατικό street food στη Γλυφάδα­. Umami νοστιμιές που δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό δρόμου.

Momo: Eat, play, love στη Γλυφάδα - εικόνα 1
Pop αλά «Momo»

Tasty, groovy, funky, pop, rock, street»: με αυτές τις λέξεις περιγράφει ο Τόνι Βρατσάνος το πολύ όμορφο «Momo», το καινούργιο εστιατόριο με το πολυασιατικό street food που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό με τον φίλο και συνεργάτη του Δημήτρη Λίεμ. Και οι δύο έχουν κι ελληνική, και ασιατική καταγωγή: η μητέρα του Τόνι είναι Γιαπωνέζα και ο ίδιος γεννημένος στο Τόκιο, ενώ ο πατέρας του Δημήτρη από την Τζακάρτα. Ως head sushi chef του «Matsuhisa Athens», ο Τόνι είχε την ιδέα να ανοίξει ένα casual εστιατόριο που να σερβίρει γιαπωνέζικο –και όχι μόνο– street food, όπως αυτό που μαγειρεύει στο σπίτι για τους φίλους του.

Momo: Eat, play, love στη Γλυφάδα - εικόνα 2
Δημήτρης Λίεμ και Τόνι Βρατσάνος

Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού με έκανε να χαίρομαι προτού ακόμη βάλω μπουκιά στο στόμα μου, διότι αυτό το πολύ ποπ ροζ μέρος με την ανοιχτόχρωμη ξύλινη επίπλωση­ μου θύμισε εικόνες που με είχαν ενθουσιάσει στο Τόκιο. Στο ισόγειο το μάτι πέφτει στα τρία skateboards στον τοίχο – και εδικά στο μεσαίο με την υπογραφή-αφιέρωση του περίφημου Nobu Matsuhisa. ένα «καλή επιτυχία» για το εστιατόριο του εδώ και δέκα χρόνια συνεργάτη του. Την επάνω γλυκύτατη­ αίθουσα στολίζει η βιβλιοθήκη των ποπ αναμνήσεων, στα ράφια της οποίας χαζεύεις το cult βινίλιο «Bad» του Μάικλ Τζάκσον, τα αξεσουάρ ενός γκραφιτά, το σπρέι του, το τζόκεϊ και τα ακουστικά του, μια φωτογραφία ακροβατικού street ποδηλάτου κ.ά. Τρεις βιτρίνες με τις λέξεις «Eat», «Play», «Love» και τα ανάλογα σύμβολά τους (μπολάκια «Momo», skateboards, καρδιές) δίνουν το στιλ του μαγαζιού.

Momo: Eat, play, love στη Γλυφάδα - εικόνα 3
Τραγανο-ζουμερότατο τηγανητό κοτόπουλο

Αλλά τι τρως εδώ; Γευστικότατο τηγανητό κοτόπουλο με διπλό κουρκούτι (τραγανο-ζουμερότατο), πολύ νόστιμες «pop corn» γαρίδες τεμπούρα αλλά και κουνουπίδι –και τα δύο με επιλογή σκορδάτης αγιολί ή spicy μαγιονέζας–, ωραιότατη πράσινη­ σαλάτα με σάλτσα από ταχίνι­, μίσο και λίγο λάδι τρούφας. Όλα έχουν διάχυτη umami νοστιμάδα· το νιώθεις πολύ στα για­πωνέζικα μακαρόνια με κιμά (jajamen noodles), στο βοδινό που σερβίρεται με τη σάλτσα του επάνω σε ρύζι ατμού και, φυσικά, στο ramen, το καλτ γιαπωνέζικο street food, με τα noodles να σερβίρονται με ζωμό (εδώ γεμάτος γεύση από χοιρινό, κοτόπουλο και dashi) μαζί με κρέας, σφιχτό αβγό και φρέσκα κρεμμυδάκια. Στο φινάλε άνοιξα σινεμασκόπ χαμόγελο, καθώς έφαγα ένα παραδοσιακό παιδικό γλυκό από αέρινο τραγάνισμα τριμμένου –σαν φρέσκο χιό­νι– πάγου μαζί με σιρόπι ροδάκινου (momo στα γιαπωνέζικα), το οποίο λάτρεψα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.