Ξαναπήγαμε στο «αδερφάκι» της καλής ψαρο-ταβέρνας του Κερατσινίου, ήπιαμε τα ούζα μας, φάγαμε και αναμεταδίδουμε.
Από το Κερατσίνι (κοντά στη θάλασσα) μέχρι τη Νέα Ερυθραία (στεριά με τα όλα της), η απόσταση είναι μεγάλη – ειδικά όταν στο στεριανό προάστιο εγκαθίσταται το «αδερφάκι» ενός εστιατορίου που ομνύει στο ψάρι κι έχει γράψει ιστορία στο Κερατσίνι. Παρά ταύτα, το «Ταξιδεύοντας…» διέσχισε την απόσταση χωρίς απώλειες και το αδελφό «Ταξιδεύοντας… στα βόρεια» τα καταφέρνει εξίσου καλά. Στο νέο αυτό ψαροφαγικό στέκι κυριαρχούν το λευκό χρώμα και μια διακριτική διακόσμηση που παραπέμπει σε θάλασσα (πυροφάνια για φωτιστικά, εξαρτήματα από πλεούμενα κ.λπ.).
Το μενού προφανώς εστιάζει στο απέραντο γαλάζιο και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα οστρακοειδή: ενίοτε ωμά, συχνότερα όμως σε συνδυασμό με ένα χάδι φωτιάς. Σε ό,τι αφορά την ποικιλία των προτάσεων, τώρα, θα πω ενδεικτικά ότι ο κατάλογος κάνει πάνω από 25 προτάσεις μόνο σε ορεκτικά και είναι απολύτως επαρκής για κάθε γούστο. Το ψάρι σε καλές εκδοχές φρεσκάδας δηλώνει επίσης «παρών» και τα επιδόρπια είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τα αναμενόμενα για ψαρο-εστιατόριο. Στα συν θα πρέπει να υπολογίσετε μια καλή λίστα από ούζα και τσίπουρα.